ELEV PRINS CU UN BRICEAG ÎNTR-UN LICEU DIN TÂRGOVIȘTE

Obiect periculos depistat de jandarmii dâmbovițeni asupra unui elev

 Jandarmii dâmboviţeni aflaţi în patrulare în zona instituţiilor de învăţământ au intervenit marți, 3 mai a.c., la un liceu din municipiul Târgovişte.

Aceştia au fost sesizați de agentul de pază cu privire la faptul că în unitatea școlară se află un elev care are asupra sa un cuțit.

Jandarmii s-au deplasat în zona indicată, iar în urma verificărilor efectuate a reieșit faptul că tânărul, în vârstă de 16 ani, a pătruns în unitatea şcolară cu un cuțit, tip briceag automat, cu buton având o lamă de aproximativ 11 cm lungime.

Obiectul periculos a fost ridicat, în vederea confiscării, pe bază de proces-verbal, iar elevului i s-au întocmit actele de sesizare pentru fapta de “port fără drept de obiecte periculoase în sediul unei instituții publice”, care au fost înaintate spre competentă soluţionare Poliției Municipiului Târgoviște.

Siguranța elevilor reprezintă o prioritate pentru Jandarmeria dâmbovițeană, instituție care are stabilite în responsabilitate 17 unități școlare. La nivel județean există o foarte bună colaborare cu directorii instituțiilor de învățământ și personalul care asigură paza și protecția, aceștia  cunoscând faptul că în astfel de situații trebuie să apeleze la jandarmi.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul