EXERCIȚIU !! ALUNECARE DE TEREN ÎN COMUNA GLODENI

Astăzi, 26 mai a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” al județului Dâmbovița organizează un exercițiu de cooperare, cu forțe și mijloace în teren. Acesta se va desfășura în comuna Glodeni, sat Gușoiu, începând cu ora 10:00.

Conform scenariului exercițiului, în data de 26.05.2022, ora 09:30, jumătatea de nord a județului Dâmbovița se află sub cod portocaliu de precipitații. În localitatea Glodeni se înregistrează precipitații abundente și vânt puternic, temperatura exterioara fiind situată între 100C Și 190C.

În cadrul exercițiului sunt simulate două situaţii operative, una în care alunecarea de teren a afectat 20 de imobile și se impune evacuarea din zona de risc…


În jurul orei 10.09, dispeceratul ISU Dâmbovița a fost anunțat de producerea unei alunecări de teren care a avut loc în comuna Glodeni sat Gusoiu.

Pentru gestionarea situației au fost alocate forte de la Detasamentul Pucioasa cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, un container multirisc și o autospecială de prima intervenție și comandă.

EXERCITIU !!!
Ca urmare a producerii alunecării de teren s-a constatat că 20 de imobile sunt afectate și este necesară evacuarea a 28 de persoane.

Evenimentul a determinat întreruperea alimentării cu energie electrică și apă potabilă pentru o parte din gospodării.

 

Echipele de intervenție, împreună cu reprezentanți din partea Instituției Prefectului, polițiști și reprezentanți ai autorității locale sunt la locul producerii alunecării de teren pentru evaluare și adoptarea măsurilor urgente de protecție a populației afectate. – INFORMEAZĂ ISU DÂMBOVIȚA