EXERCIȚIU ISU ÎN GARA TÂRGOVIȘTE! INTERVENȚIA ÎN CAZUL UNUI ACCIDENT MAJOR PE CĂILE DE TRANSPORT FEROVIAR!

Astăzi, 24 martie a.c., începând cu ora 09:00, în Gara Târgoviște Sud are loc un exercițiu combinat pentru simularea unei situații de urgență generată de un accident major pe căile de transport feroviar.

 

In cadrul exercițiului se urmărește activitatea structurilor județene responsabile în cazul producerii unui accident de transport feroviar având drept consecințe victime multiple și riscuri complementare.
EXERCITIU! START-EX: 24.03.2022, ora 09.00: deschidere exercitiu de simulare accidentat feroviar cu victime multiple in Gara Targoviste. ISUJ DB. EXERCITIU!


EXERCITIU!! !! 09:00 Accident feroviar in Gara Targoviste, coliziune doua garnituri tren, posibil victime multiple, intervine Detasamentul Targoviste cu 2 ASAS, 1 DESC GREA si 1 SMURD. EXERCITIU!! !! ISU DB
EXERCITIU! SITOP-1: 24.03.2022, ora 09.12: In data de 24.03.2022, ora 09.05, ISU Dambovita este anuntat despre producerea unui accident feroviar in Gara Targoviste, in timpul efectuarii unor manevre. S-a comunicat ca exista cel putin 15 persoane afectate in interiorul garniturii. ISUJ DB. EXERCITIU!

EXERCITIU! SITOP-1.1: 24.03.2022, ora 09.12: pentru gestionarea optima operațiunilor de salvare și suplimentarea resurselor necesare s-a activat Planul Rosu de Interventie la accidentul feroviar din Gara Targoviste. ISUJ
DB. EXERCITIU!

Comunicat de presă nr.1

In această dimineață, in jurul orei 09:00, am fost anunțați prin 112 despre producerea unui accident feroviar în Gara Târgoviște Sud.

Din primele informații, accidentul s-a produs că urmare a coliziunii dintre doua garnituri de tren, una de transport persoane, iar cealaltă de transport marfa.

In garnitura de transport persoane se pare că 15 persoane sunt ranite in interior.

La locul accidentului au fost mobilizate de urgență forte și mijloace de intervenție de la Detasamentul Târgoviște.

Pentru gestionarea eficientă a accidentului, avânt în vedere numărul mare de victime, la nivelul județului Dâmbovița a fost activat Planul roșu de intervenție.

După prima evaluare a echipajelor de intervenție au fost identificate 17 victime in garnitura de tren care prezintă multiple traumatisme, acestea fiind evacuate pe rand de către echipajele de pompieri și preluate de echipajele SMURD și SAJ pentru evaluare și acordarea îngrijirilor medicale.

La locul accidentului sunt operaționalizate Punctul operativ avansat și Punctul medical Avansat pentru o coordonare eficienta a operațiunilor de salvare a victimelor accidentului.
EXERCITIU! SITOP-2: 24.03.2022, ora 09.44: comandantul interventiei transmite ca la nivelul locomotivei a izbucnit un incendiu. ISUJ DB. EXERCITIU!

EXERCITIU!! 09:44 Completare date accident feroviar Gara Targoviste – Incendiul izbucnit la locomotiva garnituri de transport persoane este gestionat de fortele din teren. In scurt timp acesta a fost localizat și lichidat. EXERCITIU!! !!! ISU DB

EXERCITIU!! 10:12 Completare date accident feroviar Gara Targoviste – Au fost transportate 10 victime la UPU Targoviste (6 SMURD si 4 SAJ), 1 victima la UPU Ploiesti (1 SAJ), 1 victima la IML si 5 victime au refuzat transportul la spital. EXERCITIU!! !!! ISU DB
EXERCITIU!! 10:21 Completare date accident feroviar Gara Targoviste – Partea practica a exercițiului s-a încheiate. Structurile participante prezinta concluziile rezultate că urmare a desfășurării operațiunilor de salvare. EXERCITIU!! !!! ISU DB