EXPLOZIE DE CAZURI DE CORONAVIRUS ÎN ORAȘUL TITU! A AJUNS PE PRIMUL LOC ÎN CEEA CE PRIVEȘTE INCIDENȚA PANDEMIEI ÎN JUDEȚ!

ORAŞ TITU 10236 49 4,79
BUCIUMENI 4305 19 4,41
MUNICIPIUL TÂRGOVIŞTE 92297 399 4,32

 

127 de cazuri noi de infectare cu coronavirus au fost raportate în județul Dâmbovița astăzi. Incidența pandemiei urcă în municipiul Târgoviște și în orașul Titu, acesta din urmă aflându-se pe prima poziție cu o rată de incidență de 4,79 de cazuri.

Situația de astăzi, din județul Dâmbovița, este următoarea:

• Persoane testate, de la începutul pandemiei: 22.310

• Persoane confirmate cu COVID-19: 6.874 (127 persoane astăzi)

• Persoane vindecate, în total: 5.340

• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 226

• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 1.606

• Persoane aflate în carantină instituționalizată: 2

• Persoane aflate în izolare la domiciliu :1.049

• Persoane aflate în izolare instituționalizată (internate în spital) : 282

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, alături de celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, desfășoară acțiuni atât pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor cât și pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul stării de alertă.

Echipajele ISU „Basarab l” Dâmbovița și cele ale Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița sunt solicitate în continuare pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu Covid-19 la unitățile spitalicești precum și pentru prelevarea de probe biologice la domiciliu, în conformitate cu legislația în vigoare.

Au fost executate 11 misiuni de către personalul ISU „Basarab I” Dâmbovița pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din județ, 11 misiuni de decontaminare și alte 8 misiuni asociate contextului actual. De asemenea, personalul SAJ Dâmbovița a desfășurat 65 de misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la unitățile spitalicești din judet și 24 de misiuni privind recoltarea/transportul de probe biologice.

Vă rugăm să respectați, în continuare, cu strictețe și responsabilitate măsurile de protecție sanitară și de distanțare socială!

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA