Asociația culturală DAR Development a răspuns invitației Bibliotecii Orășenești Titu de a organiza o expoziție dedicată Zilei Naționale de 1 Decembrie și mulțumește pe această cale pentru oportunitatea de a valorifica un proiect cultural drag, Primăriei Orașului Titu și reprezentanșilor Casei de Cultură din Titu –Târg, care găzduiește în această perioadă expoziția: „De la Primul Război Mondial la Marea Unire”. Dna Alexandra Brutaru președinta asociației și realizatoarea expoziției ne-a relatat următoarele:
Expoziția reunește exponate realizate în două proiecte din Anul Centenar: fotografiile sunt din proiectul „Sub semnul infinitului vertical” finanțat de Ministerul Culturii, proiect dedicat combatanților de toate naționalitățile și etniile care au participat la luptele de pe teritoriul României. Pe lângă un bogat material fotografic provenit din Arhivele Naționale ale României și de la muzeele cu care asociația colaborează am inclus imagini de monumente și cimitire militare și nu putea astfel să lipsească fotografiile din orașul Titu în care asociația își are sediul :cimitirul eroilor din Sălcuța, și statuia ostașului din Titu Târg.
Expoziția aceasta a ajuns la :Heidelberg in Germania, la Viena, la Iași, la Alba Iulia, Cluj și bineînțeles la București.
Lucrările de artă textilă fac parte din proiectul „100 de zile ale Marii Uniri”, de asemenea finanțat de Ministerul Culturii și au fost realizate de artista Daniela Frumușeanu, conf. Univ. dr. la Universitatea de Arte din București.
Expoziția de la Titu, realizată în contextul pandemiei este dedicată unor figuri feminine care au fost afectate de ororile acestuia și au participat la acesta și acestea sunt miile de refugiate din Muntenia care au ajuns în Moldova după cucerirea sudului țării de către armatele Puterilor Centrale la sfârșitul anului 2016 și surorilor de caritate .
„Am adus aceste două manechine și am vrut prin intermediul acestora să creăm o legătura cu orașul Titu, femeia refugiată poartă o fotă dâmbovițeană iar sora de caritate amintește de spitalul militar din gara Titu. Surorile de caritate erau doamne din înalta societate care au urmat exemplul Reginei Maria și fiicelor sale mari Elisabeta și Mărioara și au ajutat la efortul de război.”