FĂRĂ FOCURI DE ARTIFICII ÎN STAȚIUNEA TURISTICĂ PEȘTERA-PADINA!

Susținem împreună cu Administrația Parcul Natural Bucegi INTERZICEREA FOCURILOR DE ARFIFICII în Stațiunea Turistică de Interes Național Peștera-Padina din Moroeni
Suntem în mijlocul munților Bucegi, sub ochii Sfinxului și avem datoria să protejăm cea mai mare bogăție, să protejăm natura! Dezvoltarea turismului în Stațiunea Turistică nu trebuie să pună în pericol biodiversitate pentru care de fapt, oaspeții noștri aleg să vină la noi.
De aceea, facem un apel public către toți operatorii din industria ospitalității să nu mai folosească focurile de artificii, pocnitori, etc atât în perioada următoare a Sărbătorilor de iarnă cât și mai departe, pe întregul an 2023.
Este timpul să dovedim că suntem responsabili față de mai micile sau mai marile vietăți care-și au „domiciliul” de jur împrejurul nostru. Cu certitudine lumina excesivă si zgomotele asurzitoare generate de artificii sunt elemente de panică și de stres pentru necuvântătoare.
Sunt convins că inclusiv turiștii noștri vor înțelege perfect acest apel al nostru și că ne vor fi de mare sprijin în acest sens.
Mulțumesc domnului Alexandru Colțoiu, Directorul Parcului Natural Bucegi pentru sprijinul pe care ni-l acordă în acest demers și rog administrația locală să prevadă în Regulamentul Stațiunii interzicerea tuturor mijloacelor generatoare de zgomote și lumini excesive.
Valentin Calcan,
Președinte ATP