FOCARUL DE CORONAVIRUS DE LA ȚUICANI, MORENI! CAZUL INDEX, O ÎNGRIJITOARE!

Referitor la evenimentul epidemiologic înregistat în Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani –Moreni, facem următoarele precizări:
Cazul index din acest centru l-a repezentat una dintre îngrijitoarele de curăţenie, identificată pozitiv în data de 22.06.2020, persoană care a prezentat simptomele specifice infecţiei cu SARS-CoV-2 şi care s-a internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
O echipă de specialişti din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa s-a deplasat la CRRPH Ţuicani-Moreni, pentru investigaţiile din cadrul anchetei epidemiologice preliminare.
Au fost identificaţi 119 beneficiari ai centrului, persoane cu handicap psiho-motor şi 95 de salariaţi, pentru care D.S.P. Dâmboviţa a dispus testarea profilactică în zilele de 24 şi 25 iunie 2020. În prima zi destinată testării au fost investigate 101 persoane, dintre aceştia 16 au primit rezultat pozitiv, 10 fiind din rândul asistaţilor şi 6 din rândul personalului.
Menţionăm că la acest moment, toate persoanele identificate pozitiv la testarea profilactică sunt asimptomatice.
Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a dispus măsurile specifice şi anume:
-respectarea circuitelor funcţionale;
-distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru;
-li s-a interzis salariaţilor să utilizeze în comun anumite spaţii;
-li s-a impus purtarea echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii;
-intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă;
-efectuarea dezinfectiei terminale.
În cursul acestei zile, cele 16 persoane pozitive SARS-CoV-2 vor fi transportate la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.
Ancheta epidemiologică este în derulare conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus, actualizată în iunie 2020.

DIRECTOR EXECUTIV, COMP. RELAŢII PUBLICE,
Dr. Sorin STOICA