FOCARUL COVID -19 DE LA PRODULEȘTI: 70 DE PERSOANE AU INTRAT ÎN IZOLARE ȘI 7 PERSOANE AU FOST DEPISTATE POZITIV. TOTUL A PLECAT DE LA ANGAJATUL UNEI FIRME DE CURIERAT!

COMUNICAT DE PRESĂ

Începând cu data de 30 aprilie 2020, în comuna Produleşti se află în evoluţie un focar familial cu 7 persoane depistate pozitiv COVID-19. Cazul index al acestui focar l-a reprezentat un bărbat, angajat al unei firme de curierat din judeţul Ilfov, care în data de 30 aprilie 2020, s-a prezentat la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucuresti, acuzând febră mare. În urma prelevării exudatului naso-faringian pentru testarea COVID-19, rezultatul a fost pozitiv.

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a demarat ancheta epidemiologică, fiind identificate 35 de persoane, contacţi direcţi şi 31 de persoane din categoria contacţilor de familie.

Au fost dispuse următoarele măsuri:

-izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a contacţilor de familie , pentru o perioadă de 14 zile de la ultimul contact infectant;

-dezinfecţia terminală în focar;

-în cazul apariţiei simptomatologiei specifice cu COVID-19, aceştia vor solicita Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa, care îi va transfera la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte.

-s-a impus respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă individuală;

-limitarea contactului interuman;

-monitorizarea zilnică a pacienţilor aflaţi în autoizolare şi a celor cu patologie cronică, se va efectua prin intermediului medicilor de familie.

DIRECTOR EXECUTIV, COMP. RELATII PUBLICE,

Dr. Sorin STOICA Cons. Marinela POPA