FORȚELE DE ORDINE CONTINUĂ ACȚIUNILE PENTRU PREVENIREA SARS-COV-2

Ieri, 17 iulie, cât și pe parcursul acestei zile, la nivelul județului Dâmbovița, au continuat acțiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2, în piețe, magazine, supermarketuri, terase, piscine, in zonele frecventate de cetățeni, cât și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, peste 600 de polițiști, jandarmi, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, au verificat peste 300 de societăți comerciale, pe linia respectării măsurilor impuse in perioada starii de alertă, in cadrul activităților, fiind legitimate 792 de persoane.

Totodată, polițiștii, în colaborare cu efective ale Inspectoratului de Stat pentru Control în Transportul Rutier, au efectuat verificări în peste 390 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor de distanțare socială și protecție individuală.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate, conform prevederilor Legii nr. 55/202, 109 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, in valoare de 8.850 de lei.

Alte peste 200 de sancțiuni au fost aplicate la Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

Acțiunile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare sociala, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul Sars-CoV-2.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.