FUNDAȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU TINERET DÂMBOVIȚA ANUNȚĂ SERIA DE EVENIMENTE DEDICATĂ TINERILOR ȘI ORGANIZAȚIILOR NEGUVERNAMENTALE DE/PENTRU TINERET

Fundația Județeană pentru Tineret Dâmbovița este încântată să anunțe lansarea unei serii de evenimente dedicate tinerilor și reprezentanților ONG-urilor de/pentru tineret. Acestea sunt programate să se desfășoare în perioada 29 martie – 17 aprilie 2024 și sunt concepute pentru a oferi participanților oportunități de învățare, dezvoltare și networking, contribuind la consolidarea capacității organizaționale și personale în domeniul tineretului.

Evenimente diverse cu acces gratuit

Principalul obiectiv al acestor evenimente este de a echipa tinerii și ONG-urile participante cu cunoștințele și competențele necesare pentru a face față provocărilor contemporane, promovând totodată leadershipul, inițiativa și implicarea civică în rândul tineretului. Seria de evenimente va cuprinde ateliere, seminarii și sesiuni de networking și sunt gratuite, oferind astfel o oportunitate egală de participare și implicare pentru toți cei interesați.

Evenimentele vor avea loc conform următorului program:

29 aprilie, 16.00 – Ce îți dorești să se întâmple la centrul de tineret (Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviște, Strada Stelea, nr. 2)

2 aprilie, 16.00 – Tu vorbești, noi ascultăm (Crucea Rosie Dâmbovița, Strada Alexandru Ioan Cuza 1, Târgoviște)

4 aprilie, 13.00 – Oportunități de voluntariat (Colegiul Economic „Ion Ghica” Târgoviște, Calea Domnească, nr. 223)

9 aprilie, 13.00 – Oportunități pentru tineri (Liceul Teoretic „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviște, Bulevardul Unirii 28)

11 aprilie, 16.00 – Grup informal (Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Târgoviște, Strada Stelea, nr. 2)

17 aprilie, 14.00 – Tânăr în comunitate (Casa Tineretului, str. Tineretului, nr. 1)

Activitățile fac parte din proiectul „Revitalizarea sectorului de tineret din România”, implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, alături de Fundația Națională pentru Tineret, Grupul PONT și Newschool cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este a crește capacitatea, sustenabilitatea fundațiilor pentru tineret, precum și dezvoltarea serviciilor suport pentru ONG-urile de tineret aflate în aceeași regiune.

Revitalizarea sectorului de tineret din România” este un proiect ambițios, desfășurat pe durata a 30 de luni, care se adresează reprezentanților fundațiilor pentru tineret existente la momentul actual în țară, precum și tinerilor care vor beneficia de activitățile desfășurate la nivel local.

Mai multe detalii despre proiect puteți găsi accesând www.spatiupentrutineri.ro.

Despre Programul Active Citizens Fund România

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021. Obiectivul general al Granturilor este de a reduce disparitățile economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO – Oficiul Mecanismului Financiar al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46.000.000 euro, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia. Pentru mai multe informații despre Active Citizens Fund în România, vă rugăm accesați www.activecitizensfund.ro. Pentru mai multe informații despre Granturile SEE și Norvegiene, accesați www.eeagrants.ro.

Persoană de contact:

Oana Berliba-Soare,

Consilier pentru tineret în cadrul FJT Dâmbovița