FURTURI DIN GOSPODĂRII, INVESTIGATE DE OAMENII LEGII LA GURA OCNIȚEI! LA O ADRESĂ, HOȚII AU DESCINS A PATRA OARĂ!

Percheziții la persoane bănuite de furt calificat

Ieri, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni, sprijiniți de jandarmi și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au efectuat șase percheziții domiciliare, pe raza localității Gura Ocnitei, la 5 persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În urma acțiunii, au fost identificate patru persoane care au fost conduse la sediul Poliției Municipiului Moreni pentru audieri.

Totodată, față de una dintre acestea, respectiv un bărbat de 45 de ani, a fost dispusă masura retinerii pentru 24 de ore, urmând ca pe parcursul zilei de mâine să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Moreni pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Bărbatul este bănuit că, în perioada martie-aprilie a.c., ar fi sustras mai multe bunuri (unelte, scule electrice) din două anexe gospodărești de pe raza localității Gura Ocniței.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub supravegherea și coordonarea procurorului de caz, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă, informează Biroul de Presă al IPJ Dâmbovița.

CUM ACȚIONAU HOȚII? ÎN NOAPTEA DE ÎNVIERE AU PÂNDIT BĂTRÂNII CÂND AU IEȘIT LA POARTĂ SĂ IA LUMINĂ!

Modul în care operau infractorii la Gura Ocniței ne este descris chiar de nepoata a doi bătrâni care au fost „vizitați” de patru ori de hoți, aceasta fără a se adăuga vizitele de „documentare”. Mesajul a fost postat pe o re’ea de socializare și ne-a fost transmis ulterior împreună cu o reclamație pe adresa de email a Televiziunii. Iată cum s-a petrecut ultimul incident:

„‘Ai uitat puii afară,’ i-a spus bunicul meu bunicii în dimineața sfântă de Paște. ‘Ți-au stricat brazdele.’

Dar după ce și-au pus ochelarii, dezmeticindu-se de-a binelea, au realizat că ceva mai lugubru se petrecuse în curtea lor peste noapte.

Bunicii mei, de 80 și 88 de ani, au fost prădați în noaptea de Înviere, puțin după ora 2, când le-a fost adusă la poartă Lumina.

Pagubele au fost substanțiale: printre altele, aproape 200 litri de alcool au fost cărați cu roaba bunicului meu, care era ținută într-un loc special din garaj, cunoscut doar de el și de muncitorii cu ziua pe care bunicii mei îi angajau regulat la muncile gospodăriei și ale câmpului.

Aceasta este a patra spargere efectuată în stil profesionist în comuna Gura-Ocniței, județul Dâmbovița, la aceeași adresă. Hoții au știut exact unde sunt camerele de supraveghere și au distrus complet sistemul. Au tăiat firele de lumină, lăsând casa în întuneric. Camerele au fost apoi găsite pe câmp de către polițiști, ca niște ochi sticloși care și-au pierdut peste noapte lumina.

Hoții au știut exact unde este ținut câinele și au blocat bietul animal în coteț. Au venit echipați cu răngi cu care au scos gratiile de la cămară. Presupun că trebuie să fim recunoscători că, de data asta, hoțul înarmat nu se ascundea după perdeaua din bucătărie în miez de noapte, când bunica mea bea un pahar cu apă.

Sau că bucatele tradiționale, pregătite de biata bătrână cu multă trudă, erau încă în frigider în dimineața următoare. Sau că – și ăsta este scenariul cel mai sinistru – acești doi bătrâni neajutorați nu au fost găsiți într-o baltă de sânge în propriile paturi. Spun asta din experiență. Există un tipar în care se încadrează acest tip de infracțiuni.

Mă gândesc atunci, Poliția ar face prinderea acestor borfași o prioritate? Patru spargeri. Aceeași casă. Hoți care cunoșteau casa și ograda. Hoți cărora le place mult vinul și țuica. Cine bea la bodega locală – mai ales pe datorie? Cine nu are un servici stabil, încât trebuie să fure mâncare din frigiderul unor bătrâni? Spargerile sunt profesioniste. Cine, din sat, are dosar penal pentru acest tip de infracțiuni? Sau pentru altceva? Cât poate să fie de greu?

Și alte case au fost prădate. De pildă, mai mulți curcani adulți au fost furați dintr-o gospodărie vecină. Mă gândesc cu groază cât de agresivi sunt curcanii și cât de mult sânge rece trebuie să ai ca să poți să îi furi.

Este oare posibil ca toate aceste spargeri să aibă legătură între ele? Bineînțeles că este posibil. Există o bandă de hoți care a băgat spaima în comuna Gura-Ocniței, și cu toate că aceste spargeri au fost raportate și investigate de către poliție, infractorii sunt încă liberi.

Iar bunicii mei se tem să mai adoarmă seara, sau să facă o plimbare prin curte. Gândindu-se că hoții sunt poate oameni care le-au călcat pragul, și care pot lovi de oriunde. Oameni care au fost serviți cu cafea și prăjituri de casă. Oameni care au zâmbit fățarnic ziua iar la lăsarea nopții, și-au tras peste ochi cagula.

Desigur că există suspiciuni. Desigur că există probe. Casa bunicilor mei este o casă deschisă, o casă de unde nimeni nu pleacă fără să mănânce pe săturate. Mă gândeam la asta ieri, în timp ce lucram chiar la o secție de poliție. Mă gândeam la cât de mult bine au făcut acești oameni altora, și la cât de absurdă e uneori zicala ‘după faptă și răsplată.’

Și îmi aduc aminte de mama cu trei copii pe care bunica mea o așteptase într-o zi la culesul prunelor. Femeia nu a venit. A fost văzută a doua zi, cerșind cu copiii pe treptele de la biserică.

Această postare este publică. Vă rog dați SHARE, mai ales cei din Gura-Ocniței și localitățile învecinate. Dacă aveți informații, vă rog să mă contactați în mesaj privat sau să sunați la 112.

Împreună putem să îi demascăm pe acești cheflii care au terorizat satul, înainte ca lucrurile să iasă de sub control și infracțiuni mai grave să fie comise. Nu numai pentru binele satului, ci și al hoților, cărora le doresc să își găsească drumul către Lumină…nu numai lumina albastră a mașinilor de poliție, ci și lumina divină a pocăinței.

Vă mulțumesc.”