GARDA DE MEDIU DÂMBOVIȚA A OPRIT INCENDIEREA UNOR DEȘEURI TOXICE, LA MĂTĂSARU!

 

După ani de zile de absență din spațiul public, Garda de Mediu Dâmbovița începe să dea semne că există! Într-un județ unde problemele de mediu au fost sistematic ignorate în ultimii ani sunt însă, foarte multe de făcut! Un început poate fi ceea ce s-a întâmplat astăzi!

Un mesaj transmis de un cetățean pe pagina de FB a instituției a fost suficient pentru a se opri un caz de incendiere a unor deșeuri toxice. Și pentru că unii cetățeni nu știu de frica Gărzii de Mediu, a fost nevoie și de intervenția în forță a polițiștilor. Iată rezumatul acestei acțiuni, trebuie să recunoaștem, curajoasă a Gărzii de Mediu!

„Comisarii Gărzii de Mediu Dâmboviţa, cu sprijinul forţelor de ordine, au identificat şi ridicat o cantitate imensă de deşeuri, cu potenţial de poluare a mediului.

Datorită unei sesizări primite pe Facebook, am aflat că în zona Mătăsaru – Păneşti este în derulare un incendiu în urma căruia se degajă un fum negru, dens. Cu sprijinul Poliţiei Găeşti, o echipă a Gărzii de Mediu s-a deplasat în zonă, unde a aflat că mai multe persoane incendiază cauciucuri, dar şi alte deşeuri din plastic şi metal, cu scopul recuperării fierului vechi.

Comisarii Gărzii de Mediu au identificat nu mai puţin de 50 mc de astfel de deşeuri, care urmau a fi topite prin acelaşi procedeu rudimentar şi extrem de nociv pentru calitatea aerului, şi au luat decizia să le ridice pentru a curăţa zona şi pentru a elimina, astfel, riscul de incendiere.

Mulţumim pentru implicare Inspectoratului de Poliție Dâmbovița care a fost prezent pe teren prin comandantul Poliţiei Găeşti, cms. șef Alexandru Iorga, jandarmilor, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi reprezentanţilor Primăriei Mătăsaru și Mogoșani. Totodată, mulţumim persoanelor care ne-au semnalat neregulile de la Păneşti şi îi asigurăm pe dâmboviţeni că vom trata cu maximă seriozitate fiecare sesizare în parte.”

Iată și comunicatul transmis de Biroul de Presă al Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița:

„Astăzi, 29 mai, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dâmbovița au fost solicitati de reprezentanții Gărzii de Mediu Dâmbovița pentru a acorda sprijin în vederea efectuării unui control pe raza localitatii Mătăsaru.
Pentru prevenirea unor fapte antisociale și pentru mentinerea unui climat de ordine si siguranta publică, precum și din cauza faptului că mai multe persoane s-au strâns în zona respectivă, 90 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, 50 de jandarmi, cat si luptatori din cadrul Serviciului pentru Actiuni Speciale s-au deplasat la fata locului. Nu au fost înregistrate fapte de natura penala sau contravențională.”