GRUPUL BELTRAME A DEPUS OFERTĂ ANGAJANTĂ DE PESTE 38 DE MILIOANE DE EURO PENTRU COS TÂRGOVIȘTE

Când puţini mai dădeau şanse şi crezare unei investiţii serioase în COS Târgovişte, ne bucurăm să aflăm că importantul Grup Beltrame a depus o ofertă angajantă de peste 38 de milioane de euro pentru preluarea combinatului târgoviştean!
Încă de la începutul mandatului meu de parlamentar dâmboviţean am înțeles că implicarea în „proiectul COS” reprezintă un obiectiv extrem de important pentru comunitatea dâmbovițeană. M-am ferit să fac promisiuni fără acoperire şi tocmai din acest motiv „renașterea” combinatului n-a fost pe lista de asumări electorale ale USR PLUS Dâmbovița. Cu toate acestea, știam că nu pot sta deoparte și că e și de datoria mea să încerc să ajut. Atât cum pot, firește.
În 2021, am încercat să vă țin la curent cu fiecare progres. Pașii au fost mici la început. Un declin de peste un deceniu nu se poate remedia într-o lună. La urma urmei, să nu uităm nici faptul că, în ciuda istoriei incontestabile, COS se afla în insolvență de peste 8 ani de zile și fusese la doar un pas de faliment. Cu toate acestea, am avut speranțe. Simțeam că acest aspect e unul obligatoriu.
Am scris aici despre întâlnirile cu reprezentanții Beltrame Group, unul dintre cei mai mari producători de bare din oțel și oțeluri speciale din Europa. Am scris și despre faptul că aceștia sunt fără doar și poate niște profesioniști în toată puterea cuvântului. N-am spus-o doar raportându-mă la istoria lor ci pur și simplu pentru că i-am cunoscut și aceasta a fost unica impresie pe care mi-au lăsat-o. Și se prea pare că nu m-am înşelat pentru că AFV Beltrame Group tocmai a depus o ofertă angajantă de 38,3 milioane de Euro + TVA pentru preluarea COS Târgoviște.
Drumul e încă lung, știu, însă premisele sunt complet schimbate față de anul trecut în ceea ce privește combinatul. Nu pot acum decât să sper ca acesta să primească această nouă șansă la viață și ca oamenii de bine care au lucrat aici și care și-au pierdut locul de muncă să aibă ocazia de a reveni. Asta e cel mai important. – A PRECIZAT DEPUTATUL USR DANIEL BLAGA.