GUVERNUL PRELUNGEȘTE AJUTORUL ACORDAT PĂRINȚILOR PENTRU SUPRAVEGHEREA COPIILOR ȘI ÎN VACANȚĂ!

Părinții care au copii cu vârsta de maxim 12 ani pot beneficia de sprijinul acordat de stat în perioada stării de urgență și în timpul vacanței școlare. Ministerul Muncii și Protecției Sociale ne informează despre o modificare legislativă de ultimă oră care vine să-i liniștească pe acei părinți care se vedeau nevoiți ca în perioada vacanței să-și lase micuții singuri acasă.

„Zile libere pentru părinți și în timpul vacanțelor școlare, pe perioada stării de urgență Părinții care își supraveghează la domiciliu copiii în vârstă de până la 12 ani după instituirea stării de urgență vor beneficia de zile libere și în timpul vacanțelor școlare. Guvernul a adoptat în acest sens o Ordonanță care modifică art. 1 alin. (1) din HG nr.217/2020 pentru aplicarea prevederilor Legii nr. 19/2020 privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ.

Măsura era necesară în contextul restricționării drastice a circulației persoanelor în ultima perioadă, printr-o serie de ordonanțe militare, mai ales a persoanelor vârstnice, care, în marea lor majoritate, se ocupau de supravegherea nepoților pe timpul zilei.

În cazul părinților care beneficiază deja de zilele libere acordate în baza Legii nr. 19/2020, prelungirea acestei perioadei se face din oficiu, angajatorul urmând să-i înștiințeze despre acest drept prin mijloace de comunicare electronice.” Biroul de Comunicare al Ministerului Muncii și Protecției Sociale