HAINE ȘI PARFUMURI CONTRAFĂCUTE, DEPISTATE LA INTRAREA ÎN ȚARĂ

Peste 1.400 de articole vestimentare, încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute, descoperite la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două autocare, 1.406 articole vestimentare, articole de încălțăminte tip sport, dar și parfumuri care erau inscripţionate cu numele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cursul zilei de ieri, la diferite intervale de timp, polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în țară, controlul specific asupra a două autocare, care transportau persoane în regim internațional, pe ruta Turcia – România.
Cu această ocazie, colegii noștri au descoperit printre bagajele pasagerilor, mai multe colete ambalate în material de culoare neagră. Acestea conţineau 1.084 de articole vestimentare, 165 perechi de încălțăminte tip sport și 157 de parfumuri care purtau însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.
În cadrul cercetărilor, s-a stabilit faptul că bunurile respective aparțineau unor pasageri ai autocarelor, respectiv unei femei de naționalitate română, în vârstă de 22 de ani și unui bărbat, cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani.
Produsele sus-menționate, în valoare de aproximativ 150.000 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor și introduse în Camera de Corpuri Delicte a instituţiei.
Ambele persoane sunt cercetate în prezent de către polițiștii de frontieră pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie dispuse măsuri legale prin unitatea de parchet.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu
Inspector principal de poliție Roxana Popazu