IMAGINI RARE DIN PARCUL NAȚIONAL SEMENIC! ROMÂNIA ARE UNA DINTRE CELE MAI MARI POPULAȚII DE RÂS DE PE CONTINENTUL EUROPEAN

Imagini rare și foarte frumoase cu un râs într-o pădure a Parcului Național Semenic – Cheile Carașului, filmarea fiind realizată cu ajutorul camerelor de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva din cadrul administrației parcului național.
? Râsul este cea mai mare felină din Europa, iar România are una dintre cele mai mari populații de râs de pe continentul nostru.
? Râșii, animale foarte discrete și greu de observat în libertate, se deplasează fără zgomot și atacă prada pe neașteptate, putând face salturi mari. Au auzul și mirosul foarte fin și au o vedere foarte bună, inclusiv nocturnă, când de multe ori iese la vânătoare.
ℹ️ Romsilva – Parcul Național Semenic- Cheile Carașului, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a #Pădurilor – #Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în judetul Caras-Severin, și are o suprafață de 36.052 hectare.
ℹ️ Aici există zece rezervații naturale, o rezervatie ștințifică și un sit UNESCO în zone de protecție strictă și integrală, și numeroase obiective și trasee turistice.
*****
ℹ️ ?? Lynx into a forest of Semenic – Cheile Carasului National Park, in #Romania
#Păduri #DezvoltareDurabilă #ConteazăPentruViitor #Silvicultură #Silvic #Pădure #Natură #Mediu #Forests #Forest #Forestry #Nature #environment
SURSA:REGIA NAȚIONALĂ A PĂDURILOR, ROMSILVA