ÎN 2021, MARTORII LUI IEHOVA ȚIN CONGRESE ÎN 240 DE ȚĂRI ȘI TERITORII, ÎN PESTE 500 DE LIMBI

Credința unește oameni de pretutindeni

În 2021, Martorii lui Iehova țin congrese în 240 de țări și teritorii, în peste 500 de limbi

Pentru al doilea an consecutiv, din respect pentru viață și sănătate, Martorii lui Iehova au anulat peste 6 000 de congrese ce ar fi trebuit să se desfășoare în diverse incinte din 240 de țări și teritorii de pe întregul pământ. Și în 2021, ei își vor ține congresele la fel ca anul trecut, on-line, în peste 500 de limbi.

În 2020, din cauza pandemiei, congresele Martorilor lui Iehova s-au ținut pe tot globul, inclusiv în România, online. A fost pentru prima dată în ultimii câțiva ani, când Martorii din Ploiești și din orașele limitrofe s-au întrunit virtual, și nu în Sala Sporturilor Olimpia.

Tema congresului regional al Martorilor lui Iehova din acest an este „Puternici datorită credinței!” În România, programul congresului se va putea urmări și în cele patru limbi majore vorbite aici: română, maghiară, rromani și limbajul semnelor românesc. Întrucât riscul îmbolnăvirilor este în continuare ridicat, congresul va putea fi descărcat sau urmărit doar on-line. Se preconizează o asistență de aproximativ 45 000 de persoane în România. Timp de șase weekenduri din lunile iulie și august, publicul larg este invitat să li se alăture Martorilor cu această ocazie istorică.

Suferința emoțională și însingurarea sunt sentimente dureroase pe care pandemia de COVID-19 le-a adâncit în inima tuturor. Din acest motiv, astfel de evenimente îi ajută pe oameni să se simtă mai puțin singuri, fiind alături de semenii lor care le înțeleg cu adevărat durerea sufletească. Dl. Ionuț Moraru, purtătorul de cuvânt al Martorilor lui Iehova din România, a declarat următoarele: „Credința ia dat putere comunității noastre să facă față pandemiei. Tot credința ne va uni în continuare, chiar dacă deocamdată doar virtual. Zeci de mii de oameni vor urmări în România un program spiritual cu un mesaj puternic, înălțător”.

Pentru domnul Daniel Prică, în vârstă de 50 de ani, care locuiește în Ploiești, congresul va fi un eveniment deosebit. El a spus: „Cu ocazia congreselor regionale beneficiez de cea mai bună instruire, o instruire practică și de folos pentru a fi un soț mai bun, o persoană mai bună, mai altruistă, mai bine pregătită pentru a face față problemelor complexe cu care  în prezent ne confruntăm”. Soția sa, Georgeta, de 54 ani, a adăugat: „Încercările vieții, precum problemele de sănătate și economice, ne pot răpi pacea interioară și chiar ne-ar putea face să ne pierdem credința. Exemplul oamenilor credinței din trecut și din prezent ne va ajuta să avem o credință puternică și să luptăm mai ușor cu greutățile vieții”.

Cei care doresc să vadă programul pot accesa jw.org sau diferite platforme de streaming, precum ROKU TV sau Apple TV. Programul este gratuit și accesibil tuturor. Mai jos sunt prezentate detalii privind datele când programul va fi postat online.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați la adresa din subsolul paginii.

Sesiunea Data postării pe JW.ORG Datele la care Martorii lui Iehova de pe întregul pământ vor urmări programul împreună, on-line
Vineri dimineață 28 iunie 3, 4 iulie
Vineri după-amiază 5 iulie 10, 11 iulie
Sâmbătă dimineață 19 iulie 24, 25 iulie
Sâmbătă după-amiază 26 iulie 7, 8 august
Duminică dimineață 9 august 14, 15 august
Duminică după-amiază 16 august 21, 22 august