ÎN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI A AVUT LOC CONCURSUL EPARHIAL DE TOACĂ – EDIȚIA A 11-A

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, marți, 29 iunie 2021, la Parohia „Mânăstirea Cobia” din Protoieria Găești, s-a desfășurat Concursul Eparhial de Toacă – ediția a 11-a, la care au participat 60 de tineri din Arhiepiscopia Târgoviștei, cu vârste cuprinse între 8 și 15 ani.

La eveniment au luat parte: dna prof. univ. dr. Sanda Hîrlav-Maistorovici – Universitatea Națională de Muzică din București și Universitatea „Valahia” din Târgoviște, dna prof. Mariana Luca – Liceul de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște, Pc. Pr. Valeriu Gheorghe – Protopopul Protoieriei Găești, Pc. Pr. prof. Cătălin Ciobanu – coordonatorul activităților catehetice cu tinerii din Protoieria Găești, preoți și profesori de Religie din Eparhia noastră, însoțiți de numeroși tineri și de părinții acestora.

Delegatul Înaltpreasfinției Sale, Pr. consilier Ionuț Ileana, a transmis mesajul chiriarhal de binecuvântare și a oferit tuturor participanților premii constând în bani, cărți, diplome și alte daruri.

În urma jurizării, primele locuri au fost acordate astfel:

Locul I – Darius Moiceanu, de la Parohia Pucioasa II, Protoieria Pucioasa.

Locul II – Daniel Bădescu, de la Parohia Sturzeni, Protoieria Târgoviște Nord.

Locul III – Mihai Eduard Anghel, de la Parohia Diaconești, Protoieria Pucioasa.

De asemenea, au fost acordate 3 Mențiuni, după cum urmează: Ștefan Cojocaru, de la Parohia Gheboaia, Protoieria Târgoviște Sud; Mihail Păun, de la Parohia „Sf. Treime” – Găești, Protoieria Găești; Mihail Eremia, de la Parohia Gura Foii, Protoieria Găești.

Concursul Eparhial de toacă se desfășoară anual în Arhiepiscopia Târgoviștei și manifestă preocuparea Bisericii față de educație, cultură și tradiții populare.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIŞTEI