1674 DE DÂMBOVIȚENI, IZOLAȚI DOMICILIU! DOI IZOLAȚI AU FOST DUȘI ÎN CARANTINĂ PENTRU CĂ UMBLAU PRIN VECINI!

În județul Dâmbovița sunt în acest moment 1674 de persoane izolate la domiciliu fie pentru că au revenit de curând din străinătate, fie pentru că au intrat în contact cu persoane confirmate cu Covid -19! Controalele pe care le fac polițiștii la adresele celor izolați sunt aproape zilnice, dacă analizăm raportarea transmisă de Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică al Județului Dâmbovița. În ultimele 24 de ore au fost făcute 1667 de verificări, ceea ce înseamnă că aproape toți cei izolați au răspuns prezent la apelul polițiștilor. Din păcate, doi cetățeni, unul din Târgoviște și celălalt din Cornești au încălcat regimul de izolare și potrivit legii, au fost duși într-un centru de carantină instituționalizat. 

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 279 de polițiști din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița și 119 de polițiști locali au desfășurat peste 200 de misiuni specifice.

Totodată, au fost efectuate 1.667 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, două persoane din Târgoviște și Cornești, au fost sancționate contravențional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, și introduse într-un centru de carantină pentru 14 zile pentru nerespectatarea măsurii izolării la domiciliu.

  • Astăzi, 30.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 1.674 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 16 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 292 persoane

  • persoane vindecate : 113

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (14 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat o misiune specifică privind transportul probelor biologice.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA