ÎN ATENȚIA PIETONILOR!

Pentru prevenirea implicării în evenimente negative, polițiștii le recomandă pietonilor:

Traversați numai pe trecerile pentru pietoni, iar acolo unde sunt instalate semafoare destinate pietonilor, numai la culoarea verde a acestora! Nu traversați prin fața sau prin spatele autovehiculelor oprite!

Înainte de a traversa, asigurați-vă temeinic din ambele părţi!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul faptul că, în cazul în care traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați atenție sporită.

Nu utilizați telefonul mobil sau alte dispozitive electronice atunci când traversași un drum public, astfel încât să puteți fi atent la traficul rutier.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față.

De asemenea, pe timp de noapte, îmbrăcați obiecte de vestimentație care să aibă aplicate accesorii fluorescent-reflectorizante sau purtați o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.