„In Memoriam Eduard Caudella” – concert susținut de Orchestra Simfonică de Tineret „Andante”

Orchestra Simfonică de Tineret „Andante” va susține un concert extraordinar în cadrul Zilelor Cetății Târgoviște 2023, fiind înscris ca eveniment conex desfășurat sub egida Festivalului Internațional George Enescu, ediția 2023. Concertul simfonic intitulat „In Memoriam Eduard Caudella” va avea loc în data de 8 septembrie 2023, începând cu ora 17.00, în Sala Mare a Teatrului Municipal „Tony Bulandra” din Târgoviște.

Așa cum Eduard Caudella a deschis calea spre minunata lume a compoziției pentru George Enescu, Asociația SonoArt oferă o nouă oportunitate tinerilor muzicieni dâmbovițeni să-și cultive talentul și să descopere minunata lume a orchestrei simfonice.

Suntem profund recunoscători Primăriei Municipiului Târgoviște și Teatrului „Tony Bulandra” pentru suportul lor necondiționat în călătoria noastră. Aceste două instituții ale orașului au fost alături de noi chiar dinaintea înființării asociației. Au înțeles visul nostru, au simțit pasiunea noastră și ne-au susținut fără nici o ezitare. Totodată, aducem mulțumiri Liceului de Arte „Bălașa Doamna” din Târgoviște și Centrului Județean de Cultură Dâmbovița care s-au alăturat inițiativei de a oferi posibilitatea de formare a tinerei generații în orchestrã şi de a cultiva plãcerea cântatului în ansamblu pentru o experiențã artisticã unicã, scopul fiind atingerea unui înalt nivel de performanțã.

Anul acesta sloganul Festivalului Internațional George Enescu este „Generozitate”, fiind vorba despre darul muzical pe care artiştii îl oferã publicului și cu această ocazie, aducem mulțumiri partenerului nostru oficial, Artexim, fără de care acest eveniment nu ar fi fost posibil.

Ca un gest de recunoștință, oferim publicului târgoviștean acest concert extraordinar în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de muzică clasică din lume și punem Târgoviștea pe harta cultural-muzicală națională și internațională.

Orchestra Simfonică de Tineret „Andante” va fi dirijată de această dată de Tiberiu Dragoș Oprea. Fondator şi prim-dirijor al Filarmonicii din Pitești și dirijor invitat permanent al unor orchestre prestigioase din țară precum Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța, Orchestra de Cameră Radio „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea, Orchestra Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploieşti, Orchestra Filarmonicii Botoșani, Orchestra Filarmonicii Banatul din Timișoara, Tiberiu Dragoș Oprea transmite prin maiestria sa forța virtuozitãții.

Programul propus este alcãtuit din lucrări consacrate ale compozitorilor G. Enescu, P. I. Ceaikovski și L. van Beethoven. Veți avea ocazia să ascultați Balada pentru vioară și orchestră op. 4a de G. Enescu în interpretarea tinerei noastre violoniste Yasmina Elena Militaru, o speranță a orașului nostru, Variațiunile pe o temă Rococo în La Major op. 33 de P.I. Ceaikovski în interpretarea lui Octavian Lup – personalitate proeminentă pe podiumul scenei naționale și internaționale, este unul dintre cei mai străluciți violonceliști ai generației sale și semifinalist al Concursului Internațional George Enescu (2014). Ultima lucrare propusă spre audiție va fi Concertul nr. 3 în do minor, op. 37 pentru pian și orchestră de L. van Beethoven în interpretarea pianistei Sarah-Alexandra Nidelcu – absolventă a Universității Naționale de Muzică din București la clasa prof.univ.dr. Dana Borșan, și colaborator al Orchestrei Simfonice de Tineret „Andante” încă din 2019.

Concertul extraordinar al Orchestrei Simfonice de Tineret ,,Andante” va avea loc în data de 8 septembrie 2023, începând cu ora 17:00, în Sala Mare a Teatrului Municipal „Tony Bulandra”. Încheiem cu această veste ce aduce bucurie în sufletele noastre, și exprimăm sincere mulțumiri Primăriei Municipiului Târgoviște, Teatrului Municipal „Tony Bulandra”, Liceului de Arte „Bălașa Doamna”, Centrului Județean de Cultură Dâmbovița și partenerilor media pentru sprijinul necontenit.