ÎNĂLȚAREA DOMNULUI LA CATEDRALA MITROPOLITANĂ DIN TÂRGOVIȘTE

Cu prilejul sărbătorii Înălțării Domnului, joi, 28 mai 2020, numeroși credincioși din Municipiul Târgoviște, respectând prevederile sanitare în vigoare, au luat parte, în fața Catedralei istorice a orașului, la Sfânta Liturghie săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de un sobor de preoți si diaconi, printre care pr. Vicar eparhial, și preoții slujitori și diaconii catedralei.
   După aceea, Înaltpreasfinția Sa a oficiat slujba parastasului pentru toți eroii neamului, conform tradiției, fiindcă Înălțarea Domnului este și Ziua Eroilor. Anul acesta, din cauza restricțiilor cauzate de pandemia cu noul coronavirus nu s-a putut realiza ceremonialul militar și religios, așa cum se făcea de obicei, dar la toate parohiile din Eparhia noastră au fost pomeniți eroii neamului, așa după cum prevede tradiția și rânduiala Ortodoxiei românești.
   În cuvântul său, Mitropolitul Nifon a vorbit despre însemnătatea teologică și duhovnicească a Înălțării Domnului, arătând că Domnul Cel Înviat rămâne mereu prezent în lume prin Duhul Sfânt, oferindu – ne posibilitatea desăvârșirii, în Biserica Sa, prin intermediul Sfintelor Taine și Ierurgii.
   La slujbă, au luat parte: domnul Prefect al județului, domnul Deputat Corneliu Ștefan, domnul Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, precum și domnul Primar al Municipiului Târgoviște, împreună cu însoțitorii lor.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI