INCENDIU CU DEGAJĂRI MARI DE FUM ÎN ZONA PLATFORMEI INDUSTRIALE TÂRGOVIȘTE

Intervenție a pompierilor de la Detasamentul Târgoviște pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un tunel de cabluri de înaltă tensiune prin care se asigură alimentarea cu energie electrică a operatorilor economici de pe platforma industrială din zonă.

Incendiul a fost anunțat la dispeceratul ISU Dâmbovița un jurul orei 02:46, în dimineața zilei de 2 noiembrie.

Incendiul este localizat. Ard cabluri electrice și ulei. Din fericire nu sunt înregistrate victime. Alimentarea cu energie electrică este opritaă pe platforma indistriala.

Pentru gestionarea eficientă a situației înregistrate au fost mobilizate mai multe echipaje de pompieri de la Detașamentul Târgoviște, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și două autospeciale de primă intervenție și comandă.

Operațiunile de stingere sunt de durată din cauza degajărilor mari de fum, a spațiului redus în care se acționează și a distanței lungi, peste 20 m in interiorul tunelului, pe care pompierii sunt nevoiți să-i parcurgă până la locul de ardere. S-au dispus măsuri pentru schimbarea efectivelor de intervenție.

În acest moment acționează 16 pompieri militari. În sprijinul pompierilor acționează și membri din cadrul SPSU de la doi operatori economici din apropiere.

Sursa: ISU Dâmbovița.