INCENDIU DE LITIERĂ ÎN PĂDUREA DIN IEDERA!

INTERVENȚIE DIFICILĂ A POMPIERILOR DÂMBOVIȚENI!

Focul purtat de vânt și aprins de cetățeni iresponsabili care ignoră complet avertismentele autorităților îi ține și noaptea aceasta la datorie pe pompierii dâmbovițeni care între convoaiele cu carantinați și transportul confirmaților la dializă, trebuie să mai facă față și acestor provocări! Arde vegetația uscată pe 20 de hectare din pădurea din Iedera și să sperăm că flăcările vor putea fi ținute sub control în condițiile unui vânt puternic în zonă de deal greu accesibilă! Redăm informațiile transmise de Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Basarab” I Dâmbovița alături de filmarea și fotografiile de la fața locului.

„Incendiu de litieră la pădurea din Iedera
Pompierii dâmbovițeni intervin în acest moment pentru stingerea unui incendiu izbucnit în comuna Iedera, în punctul Valea Ursului, unde arde litieră de pădure, doborâturi și uscături pe o suprafață de cca. 20ha.
Este o intervenție foarte dificilă atât din cauza terenului accidentat și în pantă, dar mai ales din cauza zecilor de focare care se manifestă pe o suprafață foarte mare.


Pentru operațiunea de stingere s-au mobilizat forțe și mijloace de la ISU ”Basarab I” Dâmbovița (23 subofițeri cu 4 APIC și un ASAS), Ocolul Silvic Moreni și Ocolul Silvic Ingleby (13 lucrători forestieri), Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Iedera (2 persoane) și IPJ Dâmbovița (2 cadre).