INFO COVID -19: 268 DE CAZURI CONFIRMATE PÂNĂ ACUM ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA ȘI UN NOU POSIBIL FOCAR LA CREVEDIA!

Județul Dâmbovița raportează la data de 26 mai un număr de 268 de cazuri de coronavirus, înregistrate de la debutul pandemiei și până astăzi. Printre ultimele cazuri confirmate se află și două persoane angajate la Spitalul din Moreni.

  De asemenea, alte două cazuri care pot prefigura un posibil focar având în vedere faptul că fac parte dintr-un colectiv sunt din zona Crevedia, chiar de la un abator de pui. Redăm datele oficiale transmise de Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică al Județului Dâmbovița!

Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În cursul zilei de 25 mai a.c., 273 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 120 polițiști locali au desfășurat 190 de misiuni specifice. Totodată, au fost efectuate 1.645 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. O persoana a fost introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile pentru nerespectatarea măsurii izolării la domiciliu. Aceasta a fost sancționată contravențional și cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Obiectivul tuturor este siguranța cetățeanului.

În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii și jandarmii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița execută în continuare misiuni privind ordinea publică la locațiilede carantină;

  • Astăzi, 26.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 2.406 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 35 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 268 persoane

  • persoane vindecate : 95

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (11 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (6 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 3 misiuni specifice privind transportul probelor biologice și efectuarea anchetelor epidemiologice.

Multumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA