INFO COVID -19 ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA: 110 CAZURI CONFIRMATE, 32 PERSOANE VINDECATE ȘI 6 DECESE!

BULETIN DE PRESĂ

din data de 03.05.2020

În ultimele 24 de ore, au fost constituite 172 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 62 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În activitățile lor, sunt sprijiniți și de polițiști locali (107), alăturându-li-se în sistem integrat și efective ale M.Ap.N. (51). Aceștia acționează împreună pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a combate ilegalitățile de orice fel.

  • au fost efectuate însoțiri pentru introducerea în carantină a 10 persoane;

  • au fost efectuate 595 verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;

  • au fost aplicate 78 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 146.000 lei;

  • de la debutul pandemiei, au fost aplicate 6.531 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 10.987.810 lei.

Astăzi, 03.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 426 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 191 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 110 persoane confirmate (conform INSP), în evidența DSP Dâmbovița existând 111 persoane confirmate, dintre care 32 persoane vindecate

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 6.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (9 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (11 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a efectuat 5 misiuni specifice privind recoltarea/transportul probelor biologice și efectuarea anchetelor epidemiologice.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA