INFO COVID -19 ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA, 299 DE CAZURI!

Numărul de cazuri de coronavirus raportat la nivel național arată o tendință de creștere în România, după ce relaxarea de la finele săptămânii trecute a avut ca efect imediat creșterea mediei zilnice a numărului de îmbolnăviri. Astfel, pentru joi, 4 iunie, datele statistice arătau un număr de 238 de cazuri apărute în ultimele 24 de ore. 

La nivelul județului Dâmbovița, numărul de îmbolnăviri înregistrate de la începutul pandemiei și până în prezent se apropie de 300. Deși ni se semnalează zilnic încălcări ale regulilor de distanțare fizică și ale normelor de igienă în spațiile publice, constatăm absența unor sancțiuni sau măcar controale pe această temă din raportările autorităților. Iată datele de astăzi:

„Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19.

În ultimele 24 de ore, 294 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 124 de polițiști locali au desfășurat pe raza județului Dâmbovița misiuni specifice, fiind efectuate 1.828 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu.

Astăzi, 04.06.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu:1.883 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 18 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 299 persoane

  • persoane vindecate : 133

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 12.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (8 misiuni) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 2 misiuni specifice privind transportul probelor biologice.

Facem, în continuare, un apel către cetățenii județului Dâmbovița, de a manifesta responsabilitate cu privire la măsurile de igienă și de distanțare socială! Dacă vă aflați în autoizolare, respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA