INFO COVID -19, JUDEȚUL DÂMBOVIȚA: 128 DE ECHIPAJE DE CONTROL SUNT PE TEREN!

BULETIN DE PRESĂ

din data de 06.05.2020

În ultimele 24 de ore, au fost constituite 128 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 58 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În activitățile lor, sunt sprijiniți și de polițiști locali (125), alăturându-li-se în sistem integrat și efective ale M.Ap.N. (51). Aceștia acționează împreună pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a combate ilegalitățile de orice fel.

  • au fost efectuate însoțiri pentru introducerea în carantină a 10 persoane;

  • au fost efectuate 559 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;

  • au fost aplicate 54 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 87.000 lei;

  • de la debutul pandemiei, au fost aplicate 6.735 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 11.342.650 lei.

  • a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicirea combaterii bolilor și fals în declarații, prevăzute de art.352, respectiv art. 326 din Codul Penal. Astfel, 3 persoane sunt bănuite că ar fi declarat că au revenit dintr-o altă țară pentru a evita măsura carantinării. Cei în cauză au fost introduși într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Astăzi, 06.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 496 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 198 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 121 persoane

  • persoane vindecate : 32

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 7.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (17 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița(5 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea DSP Dâmbovița a executat 5 misiuni specifice (ancheta epidemiologică, prelevare și transport probe).

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA