INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA, PREGĂTIRI PENTRU REDESCHIDEREA NOULUI AN ȘCOLAR ÎN CONTEXT PANDEMIC!

O analiză a nevoilor fiecărei școli în parte în contextul redeschiderii școlilor se desfășoară în prezent în fiecare unitate de învățământ. Inspectorul Școlar General, Sorin Ion explică într-o postare pe pagina sa de FB că în acest moment sunt în lucru mai multe scenarii la nivelul județului Dâmbovița. 

Este o certitudine, începem școala din 14 septembrie. Ne dorim acest lucru la fel de mult ca elevii, părinții și profesorii lor.
Se impun câteva lămuriri, absolut necesare:
1. Este obligatorie descentralizarea deciziei. Nimeni nu cunoaște mai bine decât autoritatea locală (consiliu local, conducerea școlii, inspectorate școlare) condițiile, specificul, nevoile unei școli.
2. Nu există soluție miraculoasă, valabilă în toate școlile. Scenariile aplicabile depind atât de situația epidemiologică, cât și de capacitatea fiecărei școli de a asigura spații suficiente.
3. Ne dorim în egală măsură o educație de calitate, dar și siguranța și sănătatea elevilor, profesorilor și personalului auxiliar. Păstrarea echilibrului între acestea este dificilă, dar nu imposibilă.
4. În acest moment este în derulare o analiză în toate unitățile școlare, atât cu privire la utilizarea spațiilor școlare, cât și a capacităților tehnice. Căutăm soluții de suplimentare a spațiilor și a personalului. De asemenea, am început consultări cu autoritățile locale acolo unde sunt probleme speciale.

Și poate cel mai important lucru de spus: școala nu este un turn de fildeș, separat de lumea înconjurătoare. De modul în care respectăm cu toții regulile de igienă și distanțare depinde ce se va întâmpla în școli în perioada următoare.