INSPECTORUL ȘCOLAR GENERAL SORIN ION: „AM FĂCUT CU TOȚII ZILELE ASTEA EFORTURI URIAȘE PENTRU A AVEA CONȘTIINȚA ÎMPĂCATĂ”

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Dâmbovița, Sorin Ion exprimă într-o postare pe pagina sa de FB câteva gânduri legate de acest început de an școlar.
Luni începem școala.
Pentru mine a 31-a dată, pentru mulți copii și chiar profesori pentru prima oară.
Pentru toți însă, în egală măsură, începe un an cu totul special. Cu îngrijorări, necunoscute, temeri mai mari sau mai mici, care înmulțesc emoțiile firești într-o astfel de zi.
Se adaugă la asta și noianul de teorii ale conspirației, știri false, propagandă de toate felurile. Toți încearcă să „iasă pe plus” cumva dintr-un moment care, oricum ar fi gestionat, lasă loc oricărei interpretări.
Ce pot spune în calitate de profesor și vremelnic însărcinat cu greaua misiune de a coordona învățământul dâmbovițean?
Am făcut cu toții zilele astea eforturi uriașe pentru a avea conștiința împăcată că vom asigura copiilor noștri siguranța pe care o merită. Iar munca cea mai grea a fost în școli, făcută de profesori și personalul auxiliar.
Am spus-o în mai multe rânduri, probabil că școala va fi în perioada următoare unul dintre locurile cele mai sigure. Mai sigur decât parcul, locurile de joacă, piața sau marketul.
Sigur că nu există garanții 100%, orice om cu capul pe umeri înțelege asta. Dar încercăm, atât cât ține de noi.
Vă țin pumnii, dragi colegi, copiii noștri au mare nevoie de noi! Și noi de ei.
P.S. Încercați vă rog să separați această postare de nebunia politică pe care o traversăm. Nu încerc să transmit nimic mai mult decât ceea ce spun cuvintele în sensul lor cel mai propriu.