INSTITUȚIA PREFECTULUI DÂMBOVIȚA, ÎN DIALOG CU INSTITUȚIILE! AZI, AJOFM DÂMBOVIȚA!

Prefectul județului Dâmbovița, doamna Claudia Gilia, a convocat, astăzi, Comisia de Dialog Social Dâmbovița.

În cadrul ședinței, la care a participat și subprefectul Ioan Corneliu Sălișteanu, au fost abordate mai multe subiecte, inclusiv cu privire la organizarea cursurilor de pregătire/reconversie profesională de către AJOFM Dâmbovița în anul 2022, respectiv situația locurilor de muncă vacante la nivelul județului.

Dezbaterile au vizat, printre altele, procedura standardizată pentru fundamentarea, elaborarea și implementarea Planului anual de formare profesională, cu etapele aferente implementării lui, fiind supuse dezbaterii și aspecte ce vizează contextul economic actual și rata șomajului. Potrivit datelor prezentate de AJOFM Dâmbovița, în județul nostru, la sfârșitul lunii ianuarie 2022, s-a înregistrat cea mai mică rată a șomajului din ultimii 15 ani.

Au fost, de asemenea, supuse analizei: inexistența Metodologiei de organizare și funcționare a creșelor și a altor unități de educație timpurie antepreșcolară și precum și unele aspecte care vizează aplicarea Legii – Cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, sesizate de Confederația Națională Sindicală ”Cartel Alfa”- Uniunea Sindicală Teritorială Filiala Dâmbovița.

Instituția Prefectului militează pentru un dialog permanent între autorități/ instituții și reprezentanții societății civile pentru a putea implementa acele politici publice care să vină în sprijinul dâmbovițenilor.

 Biroul de Presă al Instituției Prefectului – Județul Dâmbovița