INSTITUTUL NAȚIONAL AL PATRIMONIULUI ANUNȚĂ EVENIMENTUL „RENDEZ- VOUS AUX JARDINS EDIȚIA 2024”

În perioada 31 MAI – 2 IUNIE 2024  urmează să se desfășoare cea de-a 21-a ediție a programului european „RENDEZ- VOUS AUX JARDINS. În calitate de coordonator național al programului, Institutul Național al Patrimoniului invită proprietarii de grădini istorice, grădini contemporane deosebite din punctul de vedere al amenajării și întreținerii, precum și administratorii parcurilor publice sau chiar ai arii naturale protejate să înscrie aceste spații pe harta europeană a proiectelor dedicate promovării și valorificării patrimoniului peisager, cultural și natural.
În acest an, programul european propune ca temă generală cele cinci simțuri în grădină (les cinq sens au jardin) – temă prin care se urmărește punerea în valoare a diferitelor moduri în care poate fi parcursă și percepută o grădină.
În 2024, evenimentele Rendez-vous aux Jardins vor fi organizate în Franța și în alte peste 20 de țări europene, printre care și România. Câteva dintre activitățile propuse în acest an sunt:
???? tururi ghidate și experimente botanice în grădină;
???? analize la microscop ale mai multor tipuri de plante;
???? evenimente și activități dedicate persoanelor cu deficiențe locomotorii sau cognitive;
???? concerte și alte forme de evenimente cultural-artistice, expoziții etc.;
???? evenimente adaptate, în mod evident, temei generale.
Înscrierea presupune trimiterea propunerilor privind proiectele sau activitățile intenționate a fi organizate sub cupola pragramului european pe site-ul organizatorului francez, secțiunea Agenda europeană (https://openagenda.com/fr/rdvj-2024-europe). În vederea unei promovări corespunzătoare, recomandarea INP și a organizatorilor francezi este ca înscrierea evenimentelor să se realizeze până la mijlocul lunii aprilie.????️
‼️
Pentru mai multe informații referitoare la acest acest subiect, vă rugăm să ne scrieți la adresa ???? gradini@patrimoniu.ro.