ÎNTÂLNIRE INFORMATIVĂ A ITM CU BENEFICIARII DGASPC DÂMBOVIȚA

Tinerii din sistemul de protecție socială reprezintă una dintre categoriile vulnerabile de viitori angajați. În acest context, conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița și a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dâmbovița au organizat, ieri, o întâlnire informativă. La activitate au participat adolescenții de peste 16 ani din cadrul Complexului de Servicii Sociale Târgoviște ”Floare de Colț” și de la Complexul de Servicii Sociale Târgoviște ”Casa Soarelui”, aflate în subordinea DGASPC, Marius Lixandru, inspector șef al ITM, și Ionela Sandu, directorul DGASPC și gazda întâlnirii,

Tinerii prezenți au primit informații utile, referitoare la drepturile și obligațiile pe care le au, în desfășurarea relațiilor de muncă, în conformitate cu legislația în vigoare, li s-a explicat importanța angajării cu forme legale, a respectării condițiilor de sănătate și securitate în muncă și li s-au expus și pârghiile pe care le au la îndemână, în condițiile în care își consideră încălcate drepturile. De asemenea, au fost sfătuiți cum să negocieze termenii contractuali și condițiile de muncă și la ce anume trebuie să fie atenți atunci când li se prezintă o ofertă de angajare.

Participanții s-au arătat interesați de informațiile puse la dispoziție, majoritatea mărturisind că își doresc locuri de muncă pentru a deveni independenți și a-și putea construi o viață normală și chiar pentru a pune bazele unei familii, de care ei nu au avut parte.

Reprezentanții celor două instituții, ITM și DGASPC Dâmbovița, au decis să organizeze întâlniri comune cu angajatorii care au nevoie de forță de muncă, în vederea încadrării pe piața muncii a adolescenților din sistemul de protecție. De altfel, cei doi fac un apel la antreprenori, să le ofere o șansă acestor tineri, dornici să-și poată câștiga un trai decent, mai ales pentru că vor beneficia și de avantaje în raport cu statul prin angajarea lor!

Activitatea a avut loc la sediul DGASPC Dâmbovița, cu respectarea măsurilor de protecție pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Dâmbovița

Lixandru Marius

Inspector Șef