INTERVENȚIE EXEMPLARĂ A POMPIERILOR ÎNTR-UN BLOC DIN TÂRGOVIȘTE! INCENDIUL A FOST LICHIDAT RAPID, NU A FOST NIMENI RĂNIT!

Incendiu la un apartament, în mun.Tîrgoviște
În această dimineață, în jurul orei 09:30, pompierii de la Detașamentul Târgoviște au fost alertați despre producerea unui incendiu la un apartament din mun.Târgoviște, situat la primul etaj al unui bloc de locuințe.
Imediat, spre locul evenimentului pompierii târgovișteni s-au deplasat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o platformă de salvare la înălțime și un echipaj de ambulanță SMURD.
La sosirea forțelor de intervenție, casa scării era inundată cu fum, iar incendiul se manifesta în interiorul apartamentului (pe hol și în sufragerie). Pentru evacuarea fumului și aerisirea casei scării s-a intervenit cu un motoventilator din dotare, locatarii fiind sfătuiți să rămână în locuințe, cu ușile și geamurile închise.
Proprietara apartamentului, o femeie în vârstă de aproximativ 60 ani, supraponderală și nedeplasabilă, a fost evacuată de către vecini, fiind găsită de paramedicii SMURD în stare conștientă, cu un ușor atac de panică. Aceasta a fost preluată de salvatori și transportată la ambulanța SAJ cu care a fost dusă la spital.
Pompierii au lichidat rapid incendiul (15 minute), acționând atât din exteriorul imobilului, cât și din interiorul apartamentului. Platforma de lucru la înălțime nu a necesitat a fi ridicată, neavând nici condițiile necesare pentru calarea acesteia.
Din fericire, în urma producerii evenimentului nu au rezultat victime, înregistrându-se doar pagube materiale. Au ars materiale combustibile din holul și sufrageria apartamentului, pe o suprafață de cca.30 mp (obiecte de mobilier, elemente de tâmplărie, articole textile, electrocasnice, etc).
Cauza probabilă a producerii incendiului stabilită în urma cercetărilor efectuate la fața locului este efectul termic al curentului electric (de la o priză, situată în spatele unei canapele, din care se alimenta un calorifer electric).
COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU DÂMBOVIȚA