INTERVENȚIE SALVAMONT ÎN ZONA PODUL CU FLORI! UN TURIST ACUZA STĂRI DE VOMĂ!

In seara zilei de 24 septembrie 2021, in urma unui apel venit din partea Dispeceratului National Salvamont,  echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita a fost anuntata ca o persoana care facea parte dintr-un grup de patru turisti, aflati pe traseul Saua Strunga – Podul cu Flori, acuza stari de voma.
Echipa de salvatori montani de la Baza de salvare montana Pestera, formata din patru salvatori, o echipa de prim raspuns (2 salvatori) si o echipa de transport (2 salvatori), ajungand la victima in aproximativ 35 de minute.
Dupa evaluarea medicala,  echipa de prim raspuns a constatat faptul ca persoana care avea nevoie de ajutor medical era deshidratata si hipotermica (din cauza vantului puternic, precipitatiilor si temperaturii scazute).
Toti cei patru turisti au fost transportati in conditii de siguranta de catre salvatorii montani la o unitate de cazare de la baza muntelui.
Din cauza conditiilor meteo nefavorabile si  lasarii intunericului, actiunea de salvare a durat trei ore si jumatate, timp in care victima impreuna cu grupul si bagajele acestora  au fost transportate pedestru pe o zona de abrupt, pana la utilaje.
Nu uitați, Echipa Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița, prietenul Dumneavoastră de pe cărările munților!
Telefoane utile:
– Salvamont Salvaspeo Dambovita 0726686685
– Dispeceratul National Salvamont 0725826668 (

0salvamont) pentru informaţii si recomandări privind zona montană

– 112 pentru cazurile ce implică acțiunea comună a mai multor servicii de urgenţă.