INTERVENȚII ALE SALVAMONTIȘTILOR ÎN MUNȚII BUCEGI

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont Salvaspeo Dambovita au fost solicitati sa intervina in prima parte a acestei zile pentru căutarea și salvarea a două persoane dispărute care au mers cu ATV-ul în zona Rateiversantul SE al muntilor Leaota

Printr-un apel preluat de la numarul de urgenta 112, o echipă din cadrul Salvamont Dâmbovița de la Baza Peștera s-a deplasat in zona precizată alături de reprezentanți ai  ISU DambovitaPolitieJandarmerie fiind implicat si un elicopter din cadrul IGAV.

Cele doua persoane au plecat cu ATV-ul noaptea in jurul orei 23:00 si nu s-au intors la Cantonul Rateidisparitia lor fiind anuntata de catre un prieten la ora 7:52.

Cautarile au inceput odata cu apelul de urgenta, in zona muntelui Cufuritu, iar în jurul orei  11:10 a fost reperat ATV-ul intr-o prapastie, fara a gasi cele doua persoane

Persoanele au fost reperate si gasite pe Valea Raciului aproape de Comuna Runcufara 

afectiuni medicale, în jurul orei 14:40, si transportate la sediul Politiei din orasul Fieni.

Tot in aceasta zi in jurul orei 14:00 am fost solicitați din nou prin numărul unic de urgență 112, sa intervenim pentru salvarea unei persoane de sex feminin in zona Cascadei Doamnelor. 

Alta echipa mixta formata din salvatori montani de la Baza Pestera si jandarmi montani s-a deplasat la locul mai sus mentionatajungand in aproximativ 25 de minute si gasind victima ce prezenta o fractura la nivelul membrului superior stang.

Fiind vorba despre un soc traumatic, stabilizarea victimei a durat aproximativ 45 de minute și i s-a imobilizat membrul afectat cu ajutorul atelelor.

S-a recurs la transportul acesteia cu ajutorul tărgii UT2000 pana la SSV-ul din dotarea Jandarmeriei Montane, de unde a fost transportată până la Baza Salvamont  Pestera.


Victima a refuzat solicitarea ambulantei alegând meargă personal la o unitate spitalicească din Bucuresti. Specificăm faptulpersoana accidentată a fost echipată corespunzător.

Telefoane utile: Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685

Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)

Sef Serviciu: Deaconescu Stefan Razvan

Telefon: 0726194166