INVESTIȚII FINALIZATE ÎN COMUNA CORBII MARI

Autoritățile județene și locale au marcat finalizarea a două importante investiții în comuna Corbii Mari

O nouă unitate de învățământ preșcolar a fost inaugurată joi, 24 martie 2022, în comuna Corbii Mari. Este vorba despre grădinița cu program scurt din satul Corbii Mari, unde își vor desfășura activitatea 3 grupe de copii.

Construcția are parter și un etaj și, în curând, cei 55 de preșcolari vor beneficia de cele mai bune condiții datorită dotărilor acestui nou spațiu educațional.

Investiția are valoarea totală de 2.051.091,12 lei și a fost realizată din fonduri alocate de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Prezent la acest eveniment, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, le-a urat celor mici și cadrelor didactice mult succes, a felicitat autoritățile locale pentru finalizarea acestui obiectiv de investiții, le-a încurajat să continue să implementeze proiecte și a dat asigurări că va sprijini în continuare investițiile din comuna Corbii Mari.

Alături de președintele Corneliu Ștefan și primarul comunei Corbii Mari, Ionuț Bănică, la inaugurarea celor două obiective au fost prezenți și vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, administratorul public Cristian Avanu, prefectul județului, Claudia Gilia, parlamentarii Carmen Holban și Ionuț Vulpescu, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, Ionuț Săvoiu, președintele AFM, Laurențiu Neculaescu, consilieri județeni și locali, primari dâmbovițeni, numeroși cetățeni din localitate.

            Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița: „Astăzi, împreună cu colegi – primari din județul Dâmbovița, cu colegi din Parlamentul României și Guvernul României, am venit alături de domnul primar Ionuț Bănică pentru a inaugura o grădiniță modernă în localitatea Corbii Mari. Ceea ce a spus domnul primar mai devreme sunt cuvinte modeste în comparație cu ceea ce a realizat pentru localitatea Corbii Mari, într-un timp atât de scurt, și aș vrea să îl felicit, în același timp, deoarece a conștientizat de la început importanța investițiilor în infrastructura școlară. Astăzi avem o unitate de învățământ modernă, care se încadrează în rețeaua de unități de învățământ preșcolar din județul Dâmbovița actualizate la standarde europene. Îl felicit pe domnul primar pentru tot ceea ce a făcut în localitatea Corbii Mari, îl asigur de tot sprijinul Consiliului Județean Dâmbovița pentru viitoarele proiecte pe care le-am gândit împreună cu dumnealui pentru dezvoltarea comunității locale! Le urez mult succes și sănătate tuturor copiilor, părinților, bunicilor și, nu în ultimul rând, cadrelor didactice din această grădiniță! Felicitări, domnule primar, și mult succes pentru proiectele pe care le aveți de desfășurat pentru localitatea Corbii Mari!”

            Ionuț Bănică, primarul comunei Corbii Mari: „Vă mulțumesc pentru că sunteți prezenți la inaugurarea acestui obiectiv din comuna Corbii Mari! Este vorba despre o grădiniță cu trei grupe de copii. Investiția este finanțată prin AFIR, fonduri europene. Valoarea investiției este de 2 milioane de lei, din care contribuția primăriei a fost de aproximativ 500.000 de lei. Este o clădire nouă, care corespunde standardelor europene. În această grădiniță învață 55 preșcolari. Am ținut să finalizăm această investiție și iată că am ajuns la bun sfârșit, deși am avut și câteva piedici (…) Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor prezenți, dar și cadrelor didactice, care au înțeles această întârziere a inaugurării. Cel mai mult a contat că am avut un constructor serios, din Dâmbovița, și aș vrea să îl felicit, deoarece el este astăzi alături de noi: îi mulțumesc că a dus la bun sfârșit această construcție și că ea a ieșit așa cum trebuie.” 

            Ileana Nicolaescu, inspector școlar general: „Acesta este un obiectiv care asigură un cadru educațional modern și atractiv pentru beneficiarii direcți ai educației, copiii. Datorită accesării programelor cu finanțare europeană, copiii din comuna Corbii Mari beneficiază de o clădire modernă, adecvată procesului instructiv-educativ, care poate oferi calitate actului educațional, pentru că, dincolo resursa umană, vorbim despre resurse materiale, care pot să contribuie la o educație de calitate. Parteneriatul școală – familie – comunitate își găsește din nou expresia, astăzi, în inaugurarea acestei grădinițe. Bineînțeles că este nevoie de implicare, de continuarea activităților didactice. Sunt convinsă că rezultatele vor fi cele mai bune și că ceea ce s-a investit astăzi în educație se va întoarce pe viitor în comunitate. Acești copii își vor continua parcursul educațional și vor veni în comunitatea lor să continue buna tradiție a administrației locale.” 

De asemenea, locuitorii comunei Corbii Mari vor beneficia de acum și de servicii medicale de calitate, datorită finalizării noului centru medical din localitate, a cărui realizare a fost finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală II.

Valoarea totală a obiectivului de investiții denumit „Construire unitate sanitară în comuna Corbii Mari” este de  3.245.221,50 lei, din care 3.007.016,35 lei provin de la bugetul de stat, iar 238.205,15 lei – de la bugetul consiliului local.

Centrul medical are două cabinete pentru medicii de familie, cabinet stomatologic, cabinet radiologie, un laborator de prelevare analize, un cabinet de ginecologie și un cabinet de cardiologie.

Centrul, care este dotat cu echipamente medicale moderne, în care își vor desfășura activitatea cadre medicale bine pregătite, va oferi asistență sanitară tuturor celor 8.000 de locuitori ai comunei.

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița