ION SORIN, CANDIDATUL PNL LA CONSILIUL JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA: „CAPITOLUL DEZVOLTĂRII REALE A INFRASTRUCTURII”

Ion Sorin, candidatul PNL pentru președinția Consiliului Județean Dâmbovița:

Dragi prieteni,

Așa cum v-am anunțat, acest slogan pentru că nu este golit de conținut, am ales să-l consider „Un Nou Capitol pentru Dâmbovița” și atunci v-am enumerat câteva repere pe care eu le consider strategice pentru dezvoltarea județului nostru.

Primul meu capitol despre care doresc să vă vorbesc este CAPITOLUL DEZVOLTĂRII REALE A INFRASTRUCTURII.

Accentuez sintagma DEZVOLTARE REALĂ a infrastructurii întrucât consider că a venit vemea marilor proiecte de infrastructură.

Vremea micilor peticeli și a asfaltărilor cu iz de spoială vremelnică a trecut!

Pentru cuplarea județului la cele patru mari centre economice ce îl înconjoară, Brașov – București și Pitești – Ploiești, este nevoie de reabilitarea integrală și structurală a celor două căi rutiere ce străbat județul de la nord la sud și de la est la vest.

DN 71 Bâldana-Sinaia și DN 72 Găești – Ploiești sunt adevărate artere prin care economia pulsează și județul nostru se cuplează cu marile centre urbane și economice amintite mai sus.

Doar pentru prima axă, nord-sud, Guvernul României a alocat 670.351.901,77 lei fără TVA aferenți sectorului 1 –Bâldana – Târgoviște și suma de 896.679.930,39 lei fără TVA pentru sectorul 2 Târgoviște – Sinaia. Matematica rece a cifrelor ne arată că valoarea totală a întregului traseu este de 1.567.031.832,16 lei la care se adaugă TVA.

Dacă șirul lung de cifre vi se pare impresionant și nu puteți să-l cuprindeți cu ochii minții, îl transformăm în euro și vom vedea că investiția este de 26,5 milioane de euro. Dacă nici acest proiect nu este unul de infrastructură mare, am mari dubii față de capacitatea de a percepe realitatea a celor ce îl contestă. Este un proiect guvernamental pentru care eu, ca președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, mă voi zbate să devină realitate.

Dâmbovițenii au nevoie de asemenea proiecte și sunt conștienți că ieșirea din izolarea autarhică la care am fost condamnați ani de-a rândul trebuie să înceteze,de aceea afirm neîncetat că este nevoie de un NOU CAPITOL în dezvoltarea județului pentru că este nevoie de o NOUĂ abordare a prioritizării proiectelor și asta nu poate fi făcută decât de un NOU tip de management.

Potrivit promisiunii voi reveni cu dezvoltarea fiecărui NOU CAPITOL așa cum v-am promis!

Al vostru,

Prof. Ion Sorin

Candidat PNL pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița