ISU DÂMBOVIȚA, 55 DE EVENIMENTE ȘI 259 DE CAZURI MEDICALE ÎN DOAR CÂTEVA ZILE!

BULETIN INFORMATIV

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada 27 iulie – 02 august 2020

În perioada 27 iulie – 02 august 2020, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit la 55 evenimente: 8 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti etc.), 22 incendii de vegetație, 9 acţiuni pentru asigurare zonă, 8 acţiuni pentru asistenţă persoane, o acțiune de descarcerare şi 4 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două salvări animale și două deblocări de ușă). Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 259 cazuri medicale.

Personalul Inspecţiei de Prevenire a efectuat 7 controale pe linia situațiilor de urgență (două la unități de alimentație publică, două la unități de turism, unul la stație de distribuție gaz petrolier lichefiat – tip SKJD, unul la o unitate de producție și unul la localitate) și 4 controale de autorizare privind securitatea la incendiu (3 la unități de producție și unul la o unitate de îngrijire a sănătății). De asemenea, au mai fost desfășurate două activități (în comun cu IPJ/DSVSA/ITM) privind măsurile care trebuie adoptate pentru prevenirea răspândirii SARS-COV-2 la obiective cu afluență mare de public (unități alimentație publică). S-au aplicat 25 sancțiuni contravenționale principale (21 avertismente și 4 amenzi în cuantum de 11.500 lei). A fost aplicată o sancțiune complementară de retragere a autorizației de securitate la incendiu.

Au fost emise 3 autorizații de securitate la incendiu (3 unități de producție) și două avize de securitate la incendiu (clădire comerț și clădire turism).

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și personalului care a participat la misiunile de transport.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE