JANDARMERIA DÂMBOVIȚA CONTINUĂ CONTROALELE PE LINIA PREVENIRII MĂSURILOR ANTI COVID

Jandarmii au continuat acțiunile de informare și prevenire în context pandemic

Jandarmii dâmbovițeni au desfășurat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul pandemic.

În perioada 29 martie – 4 aprilie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de polițiștii dâmbovițeni au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zone aglomerate, pieţe, centre comerciale, parcuri şi în mijloacele de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor în afara locuinței/ gospodăriei în intevalele orare stabilite în funcție de incidența cumulată a cazurilor înregistrată în localitățile din județ.

Au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale în valoare de 42.950 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, în special nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. 

Acţiunile de informare și prevenire vor fi intensificate în perioada următoare, iar scopul acestora nu este acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtați masca de protecție, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate de autorități la nivelul județului nostru.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul