Jandarmeria Dâmbovița și Penitenciarul Mărgineni, parteneri în acțiuni de prevenire pentru siguranța elevilor

Jandarmii și lucrătorii din cadrul Penitenciarului Mărgineni au ales o metodă inedită pentru a le prezenta elevilor aspecte referitoare la consecințele comiterii unor infracțiuni de către persoanele care au consumat substanțe interzise.

Pentru ca subiectele abordate să fie mai bine înțelese de către elevi, cele două instituții partenere au organizat acțiuni de informare și prevenire la Liceul “Voievodul Mircea” din municipiul Târgoviște și Colegiul Național “Nicolae Titulescu” din Pucioasa, la care a participat și un tânăr care, în prezent, este privat de libertate. Închis încă de la vârsta de 20 de ani pentru comiterea unei fapte de natură penală, acesta i-a sfătuit pe elevi să aibă grijă la modul în care se comportă la scoală și în societate, la grupul de prieteni pe care și-l aleg pentru a nu ajunge în situații de risc și să nu consume niciodată substanțe interzise, deoarece din experiența sa, sub influența drogurilor, pot fi comise infracțiuni foarte grave.

În cadrul acțiunilor desfășurate astăzi, 19 decembrie, jandarmii dâmbovițeni și ofițerii de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Mărgineni le-au vorbit elevilor și despre pericolele la care s-ar putea expune în cazul consumului sau traficului de substanțe interzise, dar și despre faptul că apartenența la un anturaj nepotrivit poate duce la comiterea unor fapte de natură penală.

Datorită modului interactiv în care s-au desfășurat, activitățile de informare și prevenire s-au bucurat de aprecierea cadrelor didactice și de atenția celor 80 de elevi participanți.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul