JANDARMII ACȚIONEAZĂ PENTRU VERIFICAREA NORMELOR DE PROTECȚIE COVID -19!

Respectarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 a fost verificată de jandarmii dâmbovițeni

Pe fondul creșterii numărului de noi cazuri confirmate, pentru prevenirea şi combaterea infectării cu noul coronavirus, jandarmii dâmbovițeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor impuse de autorităţi. Astfel, în perioada 26 octombrie – 01 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii publice, a fost verificată respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, fiind desfăşurate mai multe acţiuni în zone aglomerate, pieţe, târguri şi parcuri, în mijloacele de transport în comun etc.

Au fost aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 97 au fost avertismente scrise și 41 amenzi în valoare totală de 15.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală conform prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv nepurtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura. 

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice din localitățile unde, prin hotărâri adoptate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița s-a instituit această măsură obligatorie, precum și în mijloacele de transport în comun, magazine, pieţe sau alte zone în care există aglomerări de persoane.

Acţiunile informativ-preventive vor fi intensificate în perioada următoare în toate zonele menționate, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Menționăm faptul că scopul acestor acțiuni informativ-preventive nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

Totodată, vă reamintim că este important, ca pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, să purtați masca de protecție și să respectați măsurile de distanțare fizică.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul