Jandarmii dâmbovițeni vor fi în mijlocul cetățenilor la manifestările ocazionate de Paștele Catolic și Floriile Ortodoxe

 În acest sfârșit de săptămână, jandarmii dâmbovițeni se vor afla la datorie în dispozitive de patrulare adaptate pentru intervenție în cazul solicitărilor imediate la lăcașurile de cult în contextul Sărbătorilor Pascale Catolice.

Duminică, 9 aprilie a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică pe timpul slujbelor religioase oficiate cu ocazia sărbătorii Floriilor la mănăstirile Dealu și Viforâta din comuna Aninoasa, Schitul Ialomicioarei din comuna Moroeni, Catedrala Mitopolitană, biserica Eroilor și biserica Sf. Voievozi Mihail și Gavril din municipiul Târgoviște. Totodată, jandarmii vor fi prezenți în mijlocul cetățenilor și la târgul tradițional de la Voinești, organizat în duminica Floriilor Ortodoxe.

Principala misiune a jandarmilor, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, va consta în asigurarea siguranței cetățenilor, prevenirea și combaterea faptelor de natură antisocială, precum și desfășurarea manifestărilor publice în condiții de siguranță.

Pentru evitarea unor incidente nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Dâmboviţa recomandă cetăţenilor, care vor participa la aceste manifestări, următoarele:

  • să respecte indicaţiile jandarmilor și ale organizatorilor pe timpul derulării evenimentelor;

  • să dea dovadă de un comportament civilizat;

  • să evite implicarea în conflicte de orice natură;

  • să acorde atenție copiilor pentru a nu se rătăci în mulțime;

  • să solicite sprijinul jandarmilor aflați în misiune, ori de câte ori sesizează fapte ce pot afecta siguranţa publică.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul IJJ DÂMBOVIȚA