JANDARMII, LA DATORIE, ÎN MINIVACANȚA DE CRĂCIUN! IATĂ BILANȚUL ACTIVITĂȚILOR LOR!

Rezultate obținute de jandarmii dâmbovițeni în minivacanța de Crăciun

În perioada 23 – 26 decembrie a.c., jandarmii dâmbovițeni au acţionat zilnic pentru asigurarea climatului de ordine publică, astfel încât manifestările publice ocazionate de sărbătoarea Nașterii Domnului să se desfășoare în condiții de siguranță. În plus, jandarmii au continuat şi misiunile permanente de pază şi protecţie instituţională la obiectivele stabilite în responsabilitate. 

De asemenea, în această perioadă jandarmii dâmbovițeni au acționat, atât independent, cât și în sistem integrat, pentru prevenirea infracţiunilor stradale și nu au fost înregistrate evenimente majore, sens în care le mulțumim celor care au ales să petreacă această minivacanță în mod responsabil.

Pe timpul misiunilor desfășurate au fost constatate 4 infracțiuni cu patru autori, cu vârsta între 40 și 55 de ani, cărora li s-au întocmit actele de sesizare pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, acestea fiind înaintate instituțiilor abilitate pentru continuarea cercetărilor. Asupra persoanelor, care au fost depistate în zona complexului comercial Pavcom și în Piața 1 Mai din municipiul Târgoviște, au fost găsite peste 300 kg de obiecte pirotehnice interzise la comercializare, ce puteau fi utilizate la evenimente numai de personal specializat.

În acest context, reamintim cetățenilor faptul că în conformitate cu legislația în vigoare, orice operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

Totodată, pentru prevenirea unor incidente, precum și a faptelor de natură infracțională, adresăm cetățenilor următoarele recomandări preventive:

  • să nu cumpere articole pirotehnice de la persoane neautorizate;

  • să își supravegheze copiii, aceștia fiind predispuși la pericole dacă nu înțeleg riscurile la care se expun folosind petarde și artificii;

  • să sesizeze orice încălcare a legii la cea mai apropiată patrulă de jandarmerie sau prin apel la numărul unic de urgență – 112.

În perioada următoare jandarmii dambovițeni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, fiind permanent alături de cetățeni, pentru siguranța acestora.

Informare, Relații Publice și cu Publicul