LANSAREA CONCURSULUI NAŢIONAL „MESAJUL MEU ANTIDROG”, EDIȚIA 2021 – 2022, LA NIVELUL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, lansează concursul naţional „Mesajul meu antidrog”, ediţia 2021 – 2022.

Proiectul este un concurs, implementat la nivel judeţean alături de instituţiile partenere de tradiţie – Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Arhiepiscopia Târgoviştei, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România – Filiala Dâmboviţa şi Palatul Copiilor din Târgovişte.

Concursul naţional „Mesajul Meu Antidrog” are ca scop menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), precum şi reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unor atitudini și practici de viață sănătoasă pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal de la nivelul județului Dâmbovița, prin implicarea în activități culturale și artistice, ca alternativă la consumul de droguri, în anul școlar 2021 – 2022.

Mesajul Meu Antidrog” reprezintă un cadru adecvat de manifestare a copiilor şi tinerilor cuprinşi într-o formă de învăţământ şi va contribui, alături de celelalte activităţi de acest gen, la formarea de convingeri de viaţă sănătoasă în rândul acestui segment de populaţie.

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE ŞI CONSILIERE ANTIDROG DÂMBOVIŢA