Lansarea sistemului Step Hear în oficii poştale din întreaga țară

 

Din 16 februarie 2024 în incinta ghişeului poştal exterior urban nr.1 Târgovişte, strada Independenţei, nr.7, parter(Zona Piața 1) se va putea folosi sistemul Step-Hear ce îmbunătăţeşte activitatea și serviciile poştale oferite persoanelor cu deficiențe de vedere.

Poșta Română continuă tradiția de peste 160 de ani și se implică în viața clienților săi, atentă la nevoile acestora și pregătită să le ofere acces facil la serviciile ei, astfel se continuă procesele de tehnologizare prin implementarea sistemul Step-Hear la nivel național.

Step-Hear este un sistem high-tech pentru asigurarea orientării în spațiul înconjurător a persoanelor cu deficiențe de vedere, acestea vor ști ce servicii găsesc în oficiul poștal, unde anume sunt situate ghișeele, cum să ajungă neînsoțiți la un ghișeu sau cum să iasă din oficiul poștal.

Sistemul Step-Hear constă într-o aplicație care se descarcă gratuit de pe AppStore si Google Play în telefonul mobil și care, în momentul în care se interconectează cu senzorii instalați în oficiul poștal, va comunica un mesaj audio pre-înregistrat care conține toate informațiile necesare deplasării și accesibilității clienților. Astfel, persoanele cu deficiențe de vedere se vor putea descurca singure în interiorul oficiilor poștale, doar folosind această aplicație.

Suntem bucuroși că putem contribui la ușurarea vieții nevăzătorilor, redefinindu-ne rolul social și sprijinul pentru persoanele vulnerabile, prin acest proiect contribuind la incluziunea socială și la înlăturarea barierelor de mobilitate pentru nevăzători”