LUCRĂRILE DE LA STADION CONTINUĂ! PRIMARUL CRISTIAN STAN: „SUNT ORAȘE CU BUGETE MULT MAI MARI, ÎN COMPARAȚIE CU MUNICIPIUL TÂRGOVIȘTE, CARE NU SUSȚIN ECHIPE ÎN PRIMA LIGĂ”

„Se lucrează în continuare la tribuna veche pe toate fronturile, atât la încăperile de sub tribună, cât și la exterior, iar ultimele componente ale tribunei metalice se montează la acest moment.
În plus, se realizează rețeaua de alimentare cu energie electrică a instalației de degivrare și a nocturnei, se execută hidroizolația la tribuna veche, iar lucrările de realizare a branșamentului final le energie sunt în plină desfășurare.
✅ Referitor la această investiție, voi aduce, cu sinceritate, câteva clarificări:
? Administrația locală este prima interesată să finalizeze proiectul și ne dorim foarte mult ca echipa să joace la Târgoviște, astfel încât semnele de întrebare ridicate de unele persoane pe această temă, sunt total lipsite de fundament.
? ”Chindia” Târgoviște este un proiect pe care l-am preluat în Liga 3, cu zeci de miliarde datorii (probabil că dacă echipa rămânea acolo, nu întreba astăzi nimeni de stadion), iar susținerea materială a echipei, cu tot ceea ce presupune aceasta (salarii jucători, antrenori, deplasări, echipament, cantonamente, alimentație, zeci de echipe de copii și juniori, teren de antrenament, etc) este asigurată exclusiv de către Primărie și Consiliul Județean Dâmbovița, fără de care FC CHINDIA nu ar exista, fără a mai vorbi de prezența pe prima scenă fotbalistică a țării;
? La stadion nu se investise NIMIC de 50 de ani, iar eforturile pe care le facem acum sunt semnificative, ținând cont și de faptul că, în același timp, susținem financiar și echipa în Liga 1!
? Sunt orașe cu bugete mult mai mari, în comparație cu municipiul Târgoviște, care nu susțin echipe în prima ligă: Ploiești, Buzău, Brașov, Sibiu, Iași, Timișoara, Oradea, pentru a da numai câteva exemple;
? Așa cum am mai mentionat, chiar și fără un leu sprijin financiar de la bugetul de stat, cu un buget extrem de fragil, facem toate eforturile pentru ca arena sportivă să poată fi terminată în acest an, dar și pentru omologarea provizorie a stadionului, fără tribuna metalică, astfel încât echipa să poată juca cât mai curând la Târgoviște;
? Tot cu referire la buget, poate nu ar fi lipsit de importanță să amintim și faptul că, la momentul aprobării Legii Bugetului de Stat pe acest an, absolut toți parlamentarii de Dâmbovița din arcul coaliției de guvernare au votat ÎMPOTRIVA finanțării stadionului ”Eugen Popescu”, însă au votat, spre exemplu, pentru acordarea a 10.000.000 lei în vederea finalizării unei a doua săli polivalente la Oradea;
? Valoarea actualului proiect este de aproximativ 10.000.000 euro, suportată exclusiv de către Primărie, iar lucrările sunt de o complexitate deosebită (pentru a ne face o idee cu privire la amploarea investiției, este de remarcat faptul că numai lungimea rețelelor, atât a celor electrice, cât și a celor care vizează conectarea camerelor de supraveghere sau a sistemului audio, depășeste 37 de km).
✅ Dincolo de vorbe sau speculații ieftine, aceasta este situația obiectivă, fără perdea, a investiției de la stadion, pe care facem eforturi majore să o susținem din punct de vedere financiar, alături de eforturile pe care le facem pentru finanțarea echipei.
‼️ DA, ne dorim stadion la Târgoviște, DA, se lucrează, DA, vom avea stadion modern, DA, susținem echipa, dar dincolo de clasica întrebare ”Da` cu stadionu`ce facem, domn primar⁉️ ” trebuie să fim conștienți că orașul are multe necesități, că suntem singuri în acest efort, că avem nevoie de bani serioși și de timp, în cea mai neagră perioadă prin care trece acest municipiu din punct de vedere bugetar!” – a precizat Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște.