LUNA PLANTĂRII ARBORILOR LA DIRECȚIA SILVICĂ DÂMBOVIȚA

In perioada 15 martie- 15 aprilie, Directia Silvica Dambovita sarbatoreste ‘’LUNA PLANTARII ARBORILOR ‘’ eveniment care a izvorat din necesitatea mentinerii integritatii resurselor forestiere ale tarii, avand un pronuntat caracter educativ in randul populatiei de toate varstele si in special in randul tinerilor, pentru a sadi sentimentul de ocrotire si respect fata de aceasta inestimabila bogatie a tarii.

Aceasta sarbatoare dateaza in Romania din anul 1936 la initiativa marelui silvicultor Marin Dracea fiind unul din cele mai importante evenimente silvice si ecologice , reprezentand o modalitate de sensibilizare a publicului si factorilor decizionali cu privire la importanta padurii, a rolului ei esential in mentinerea echilibrului ecologic.

In aceasta perioada au loc actiuni de impadurire la subunitatile Directiei Silvice Dambovita , cu participarea personalului silvic , mass-media , elevi, studenti , voluntari si membrii ai comunitatilor locale si urbane.Tot in aceasta perioada au loc actiuni de ecologizare a padurilor si igienizare a fondului forestier. Personalul silvic va participa la intalniri cu elevii , tema discutiilor fiind padurea si se va acorda asistenta tehnica la plantarea puietilor in ghivece sau in spatiul liber din perimetrul scolilor.

Marcarea ‘’Lunii Plantarii Arborilor ‘’ la nivelul Directiei Silvice Dambovita va avea loc printr-o actiune de impadurire iar data si locatia desfasurarii actiunii va fi comunicata ulterior.

DIRECTOR

Ing.PETRE MARIN