MANIFESTĂRI DE ZIUA CULTURII NAȚIONALE LA GURA OCNIȚEI – OASPETE DE ONOARE EXCELENȚA SA, RAHUL SHRIVASTAVA, AMBASADORUL INDIEI ÎN ROMÂNIA

Comuna Gura Ocniței a găzduit trei evenimente inedite dedicate zilei culturii naționale. A fost inaugurată grădinița de la Săcuieni, a fost premiat un fiu al satului ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani și a avut loc o vizită istorică într-o comună dâmbovițeană, este vorba despre ambasadorul Indiei în România, excelența sa, Rahul Shrivastava care a participat la vernisajul unei expoziții.

Inaugurarea grădiniței din Săcuieni a fost unul dintre evenimentele care au avut loc la Gura Ocniței, în preajma Zilei Culturii Naționale. Un proiect în valoare totală de 350 de mii de euro, finanțat din fonduri europene va oferi un alt cadru pentru primii pași în educație, pentru copilașii din comună care vor începe aici, grădinița.

Oaspete de onoare la Gura Ocniței cu prilejul evenimentelor dedicate Zilei Culturii Național ea fost excelența sa, Rahul Shirvastava, ambasadorul Indiei în România. Excelența sa a vernisat expoziția fotografică „Omul sfințește locul – O călătorie în nord-estul Indiei”.

Un alt moment emoționant al manifestărilor a fost sărbătorirea unui fiu al satului ajuns la venerabila vârstă de 100 de ani. Constantin Georgescu își amintește cu remarcabilă precizie toate evenimentele importante din viața sa.

Manifestările au inclus și momente de promovare a folclorului și culturii tradiționale românești, comuna Gura Ocniței reușind ca de fiecare dată să dea un exemplu despre cum poate să fie loc pentru cultură și la sate.