MARIUS APOSTOL, PREȘEDINTELE AMVVD: „DOAR ÎMPREUNĂ VOM REUȘI!”

Dragi prieteni,
În urmă cu mai bine de 11 ani porneam pe un drum greu, dar nu imposibil. Am crezut și am sperat în șansa noastră, iar până la urmă efortul susținut a fost un real succes, atât pentru noi, dar mai ales, pentru voi. Am promis că vom face tot ce este posibil pentru ca militarilor veterani să le fie recunoscut aportul adus la consolidarea poziției României ca stat membru N.A.T.O și al Uniunii Europene. Am întâmpinat greutăți, am fost refuzați, am fost dați afară pe o ușă și am intrat pe alta, dar nu ne-am descurajat și nu ne-am pierdut încrederea în reușită.
Într-un final, Dumnezeu ne-a zâmbit și prin lobby-ul făcut, uneori foarte insistent, a fost adoptată Legea nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat. O reparație morală pentru toți.
Experiența acumulată în zonele fierbinți de pe glob și mai ales traumele fizice sau psihice prin care o parte dintre noi au trecut ne-au făcut să stăm puțin și să gândim cum putem face ca aceste probleme să fie „reparate” acasă, alături de familie, prieteni și cei dragi. Așa a apărut ideea unui Centru de Refacere și Recuperare, o oază de speranță pentru aceia care au trecut, trec și vor trece prin încercările teatrelor de operații.
DOAR ÎMPREUNĂ VOM REUȘI!
Împreună pentru C.R.R.V!